Ωραια θα ηταν να ειμαστε στα αληθεια Charlie! | oiremoslykos

Charlie_Hebdo_Tout_est_pardonné

Δεν αντιδράμε στην αδικία όπως θα έπρεπε, δε ξέρουμε πως να αντιδράσουμε στην αδικία γατί είμαστε βολεμένοι ακόμα στον καναπέ μας. Προτιμώ να πεθάνω όρθιος παρά να ζω γονατιστός είχε δηλώσει ο διευθυντής της εφημερίδας Charlie Hebdo μετά από απειλές και το έκανε πράξη.

Έχουμε και λέμε. Επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι το 2013 με 5000 στρατιώτες και πολεμικά ελικόπτερα σκοτώνοντας «αρκετές εκατοντάδες» ισλαμιστών μαχητών στο πλαίσιο πολυήμερης εκστρατείας σε έναν «πραγματικό πόλεμο» εναντίον των ανταρτών που επιχειρούν στην αφρικανική χώρα. Λίγο πριν για τη  Συρία  ο Γάλλος υπουργός Λωρέν Φαμπιού υπογράμμιζε πρωτοστατώντας σε συμβούλιο του ΝΑΤΟ, πως αν τίποτε δεν φέρει αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με τον Άσαντ, στην ατζέντα των μέτρων θα ληφθεί υπόψη και το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης. Δεδομένη  ήταν και η προμήθεια όπλων στη συριακή αντιπολίτευση και ο ρόλος της Γαλλίας στο πολύνεκρο εμφύλιο της Συρίας. Δεδομένος και ο αριθμός των 60.000 Γάλλων στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν από το 2001. Το 2011 η Γαλλία πρωτοστατούσε στο βομβαρδισμό της Λιβύης στο αποκορύφωμα της διεθνούς αεροπορικής επιχείρησης που ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου, κυρίως με πρωτοβουλία της Γαλλίας. Κατά καιρούς δήλωνε ο Ομπάμα και ο Μπους παλιότερα και  Ευρωπαίοι πολιτικοί ότι δε θα ανεχθούν τη τρομοκρατία. Καμία τρομοκρατική ενέργεια δεν θα μειώσει το φως των αξιών μας, τις οποίες προβάλλουμε με υπερηφάνεια στον κόσμο και καμία πράξη βίας δεν θα κλονίσει τη αποφασιστικότητα μας. Μη γελιέστε, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί.

Αυτά ακούμε στην Δύση και σε συνδυασμό με την κρίση έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία. Βρίσκουν τη τέλεια δικαιολογία και στέλνουν τους στρατούς σε αδικαιολόγητους πολέμους χώνοντας τη μύτη τους σε χώρες μακρινές. Όλα αυτά για να εξυπηρετούνται συμφέροντα πολυεθνικών, συμφέροντα για τα πετρέλαια και να πουλάνε όπλα και εξοπλισμούς. Αυξάνεται η αστυνομοκρατία αφού ο κόσμος προτιμά την ασφάλεια από τη διεκδίκηση της ελευθερίας του. Ένας κόσμος που παραπληροφορείται και δε μπορεί να δει την πραγματικότητα ή ηθελημένα δε τη βλέπει γιατί ξέρει ότι θα χάσει τη βολή του. Σήμερα 50 ηγέτες του κόσμου διαδηλώνουν στη μαζική πορεία αλληλεγγύης και μιλούν για σεβασμό για την ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου την ώρα που στις χώρες του όλο και μειώνεται η ελευθερία του τύπου. Μιλάνε για δικαιοσύνη και όχι άλλο σκόρπισμα του τρόμου αλλά γιατί σπέρνουν τον τρόμο και τη διχόνοια στα αραβικά κράτη. Ποιοι τροφοδότησαν με όπλα τους ISIS. Αλήθεια ποιος δημιούργησε την Αλ Κάιντα; Γιατί δε μιλάει τότε όλη η δύση και δεν κατεβαίνουμε στους δρόμους? γιατί τότε δεν είμαστε Charlie? Περιμένουμε άραγε από όλο αυτό το ανακάτεμα που προκαλεί η δύση με τη πολιτική της σε τριτοκοσμικές χώρες και σε μουσουλμανικές να μην υπάρξουν αντίποινα? Εμείς εδώ κριτική δεχόμαστε και οικονομική πίεση και έχουμε γίνει μαλλιά κουβάρια με αδερφούς Ευρωπαίους. Φανταστείτε να είχαμε πληγεί και πολεμικά.

Από την άλλη γέμισαν τα social media με δηλώσεις ότι όλοι είμαστε Charlie. Μπορεί ένα μικρό ποσοστό να είναι. Όμως αν ήμασταν όλοι αυτοί θα είχαμε σίγουρα μια πιο ωραία και δίκαιη κοινωνία. Όμως δεν έχουμε και δεν έχουμε γιατί δεν είμαστε Charlie. Δεν αντιδράμε στην αδικία όπως θα έπρεπε, δε ξέρουμε πως να αντιδράσουμε στην αδικία γατί είμαστε βολεμένοι ακόμα στον καναπέ μας. Προτιμώ να πεθάνω όρθιος παρά να ζω γονατιστός είχε δηλώσει ο διευθυντής της εφημερίδας Charlie Hebdo μετά από απειλές και το έκανε πράξη. Πόσοι από εμάς τολμάνε να αντιστέκονται, να διεκδικούν και να μη σκύβουν το κεφάλι σε μια Ευρώπη και Ελλάδα που οι ανθρωπιστικές αξίες χάνουν την αξία τους και ο ρατσισμός μεγαλώνει? Μακάρι να ήμασταν όλοι Charlie λοιπόν αλλά προσωπική άποψη είναι πως πολλοί λίγοι είναι και αυτοί οι λίγοι χρειάζεται να κάνουν μεγάλο και δύσκολο αγώνα για να γίνουμε πολλοί ! Να μη μείνουμε στα σκίτσα αποχαιρετισμού και σε ένα απλό ποστάρισμα…

https://oiremoslykos.wordpress.com/2015/01/11/%CF%89%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-charlie/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s