Κλεινουν οπως – οπως την Βουλη με στοχο την συγκαλυψη | the press project

 

17_58092225.1401886657

 

Εκδόθηκε το προεδρικό διάταγμα. Αιφνιδιαστική κίνηση για να μην συζητηθούν οι άρσεις ασυλίας για τους Γ.Μιχελάκη, Α.Γεωργιάδη, Η.Κασιδιάρη και Β.Καπερνάρο, κατήγγειλε ο Π.Λαφαζάνης
«Η κυβέρνηση δεν έχει το πολιτικό δικαίωμα να κλείσει την Βουλή παρά μόνο για εκλογές». Με αυτή την φράση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, προειδοποίησε το μεσημέρι τη κυβέρνηση, ανακοινώνοντας ότι διαθέτει πληροφορίες για πρόωρη λειτουργία των λεγόμενων «θερινών τμημάτων» προκειμένου να μην υπάρχει εν ισχύ ολομέλεια του κοινοβουλίου. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν λίγη ώρα αργότερα αφού εκδόθηκε το σχετικό προεδρικό διάταγμα που σύμφωνα με το πρωτόκολλο θυροκολείται στην είσοδο του κοινοβουλίου.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για κίνηση με πολιτική σκοπιμότητα προκειμένου να μην συζητηθούν στην Βουλή, οι αιτήσεις για άρση ασυλίας του υπουργού Εσωτερικων Γ.Μιχελάκη και του υπουργού Υγείας, Α.Γεωργιάδη καθώς και των βουλευτών Η.Κασιδιάρη (Χρυσή Αυγή) και Β.Καπερνάρου (πρώην ΑΝΕΛ, Ανεξάρτητος).

Θυμίζουμε ότι ο Γ.Μιχελάκης εγκαλείται για χρηματισμό προκειμένου να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο προς όφελος του εφοπλιστή Γ.Πάλλη και ο Α.Γεωργιάδης για παρέμβαση στην δικαιοσύνης. Ο Η.Κασιδιάρης αντιμετωπίζει κατηγορίες για την υπόθεση Μπαλτάκου ενώ ο Β.Καπερνάρος κατηγορίες για φοροδιαφυγή.

Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πώς ένα πρόωρο κλείσιμο της Βουλής θα έχει ως αποτέλεσμα νομοσχέδια όπως αυτό για την ιδιωτικοποίηση του Αιγιαλού να συζητηθούν σε θερινά τμήματα. Υπενθυμίζουμε ότι τα τμήματα διακοπών της Βουλής έχουν μόνον 100 βουλευτές οπότε είναι ευκολότερος ο έλεγχος της κυβερνητικής πλειοψηφίας αφού περιορίζεται ο κίνδυνος διαρροών. 

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κάρολο Παπούλια, για το κλείσιμο της Βουλής, από τη Ζ. Κωνσταντοπούλου. Τι αναφέρει στην αιχμηρή ανακοίνωσή της

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης, αλλά και του προέδρου της Δημοκρατίας, από τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κα Κωνσταντοπούλου σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για “εκτροπή” και βάζει στο στόχαστρο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

“Η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα ηθικό, πολιτικό ή δημοκρατικό δικαίωμα να ενεργεί νοθεύοντας και υπονομεύοντας για άλλη μια φορά τη δημοκρατική λειτουργία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που ολοκληρώνει σε λίγο τη θητεία του έχοντας υπογράψει δεκάδες αντισυνταγματικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, όφειλε να απόσχει από την υπογραφή μιας πράξης που εξυπηρετεί όχι τη δημοκρατική νομιμότητα αλλά κομματικές και κυβερνητικές σκοπιμότητες των κομμάτων που τον εξέλεξαν στη θέση αυτή και ήδη αναζητούν πρόθυμο διάδοχό του αλλά και πρόθυμους βουλευτές να στηρίξουν άλλη μια εκτροπή”.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου, ζήτησε τη διενέργεια εκλογών σημειώνοντας ότι πρόκειται για τη “μόνη δημοκρατική πράξη πολιτικής ευπρέπειας και θεσμικής ειλικρίνειας στην παρούσα συγκυρία”.

“Μόνον για αυτό το λόγο η Βουλή μπορεί όχι να κλείσει για να εισέλθει σε τμήματα διακοπών, αλλά να διαλυθεί, για να διακοπεί δια παντός η καταστροφική πολιτική των μνημονίων και να οδεύσουν σε οριστικές διακοπές οι επιτηρητές, οι ντόπιοι τοποτηρητές και επιτετραμμένοι και τα πάσης φύσεως αρπακτικά που σκυλεύουν τη χώρα και το πολίτευμα”, καταλήγει η κα Κωνσταντοπούλου

http://news247.gr/eidiseis/politiki/kwnstantopouloy_ektroph_to_kleisimo_ths_voylhs_den_eprepe_na_ypograpsei_o_k_papoulias.2825415.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s