Αμερικανικη ΜΚΟ πισω από τις Διαδηλωσεις στην Ουκρανια | averoph.wordpress

 

0107_Eng2

 

 

Του WILLIAM ENGDAHL

CANVAS: Η χρηματοδοτούμενη των ΗΠΑ εκπαιδευτική ομάδα του Βελιγραδίου πίσω από τις επιμελώς οργανωμένες διαδηλώσεις του Κιέβου.

Οι πρόσφατες διαδηλώσεις στην Ουκρανία έχουν τη δυσωδία μιας ξένης ενορχηστρωμένης προσπάθειας να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς μετά την αποχώρησή του από την υπογραφή μιας Συμφωνίας Συνεταιρισμού με την ΕΕ που θα δημιουργούσε ένα βαθύ ρήγμα μεταξύ Ρωσσίας και Ουκρανίας. Το γκλαμουράτο αστέρι της πυγμαχίας που μεταμορφώθηκε σε γκουρού της πολιτικής, ο Βιτάλι Κλίτσκο, είχε επαφές με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και έχει σχέσεις με την πολιτική μηχανή του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία. Η Ευρωπαϊκή συμφωνία συνεταιρισμού με την Ουκρανία συνάντησε ευρεία αντίσταση από πολλά κράτη μέλη της ΕΕ με βαθιά οικονομικά προβλήματα. Τα δύο μέλη της ΕΕ που υποστήριξαν περισσότερο αυτόν τον συνεταιρισμό ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ και ο Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι – γνωστοί και οι δύο στην ΕΕ για τις κοντινές τους σχέσεις με την Ουάσινγκτον. Οι ΗΠΑ πιέζουν σθεναρά την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, όπως ακριβώς είχαν κάνει με την αποτυχημένη «Πορτοκαλί Επανάσταση» το 2004 για να αποσπάσουν την Ουκρανία από τη Ρωσσία σε μια προσπάθεια απομόνωσης και αποδυνάμωσης της Ρωσσίας. Τώρα οι Ουκρανοί ανακάλυψαν στοιχεία που άμεσα συνδέουν την χρηματοδοτούμενη των ΗΠΑ εκπαιδευτική ομάδα του Βελιγραδίου CANVAS με τις επιμελώς οργανωμένες διαδηλώσεις του Κιέβου.

Ένα αντίγραφο του φυλλαδίου που μοιράστηκε στους διαδηλωτές της αντιπολίτευσης στο Κίεβο έχει αποκτηθεί. Είναι λέξη προς λέξη και εικόνα προς εικόνα μεταφορά του φυλλαδίου που χρησιμοποιήθηκε από τους διοργανωτές της χρηματοδοτούμενης των ΗΠΑ CANVAS στις διαδηλώσεις του 2011 στην πλατεία Ταχρίρ του Καίρου που ανέτρεψαν τον Χόσνι Μουμπάρακ και άνοιξαν την πόρτα στην υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ Μουσουλμανική Αδελφότητα [1.] Η παρακάτω φωτογραφία παρατίθεται για σύγκριση των δύο:

Η αριστερή φωτογραφία είναι από την πλατεία Ταχρίρ· η δεξιά από το Κίεβο και από κάτω είναι το αγγλικό πρωτότυπο που χρησιμοποιήθηκε από την ΜΚΟ CANVAS του Βελιγραδίου:

Η CANVAS, πρώην OTPOR, έλαβε σημαντικά ποσά από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ το 2000 για να σκηνοθετήσει την πρώτη επιτυχημένη Χρωματιστή Επανάσταση εναντίον του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στην τότε Γιουγκοσλαβία. Από τότε έως σήμερα έχει μετατραπεί σε «σύμβουλο επαναστάσεων» πλήρους απασχόλησης για λογαρισμό των ΗΠΑ, ποζάροντας ως σερβική αυθόρμητη ομάδα υποστήριξης της «δημοκρατίας». [2] Ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί ότι μια Σερβική ΜΚΟ θα γινόταν η βιτρίνα για τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ ανατροπές των καθεστώτων;

Η Παράξενη «Αντιπολίτευση» της Ουκρανίας.

 

Άμεσες πηγές στο Κίεβο με τις οποίες έχω έρθει σε επαφή αναφέρουν ότι οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στρατολογήθηκαν με χρήματα φοιτητών και ανέργων για να προσέλθουν με λεωφορεία στην καρδιά του Κιέβου. Το αποκαλυπτικό στοιχείο είναι η εντυπωσιακή εμφάνιση του πρωταθλητή της πυγμαχίας Βιτάλι Κλίτσκο, ως ο υποτιθέμενος σοφός πολιτικός που θα οδηγήσει την Ουκρανία στο μέλλον. Χωρίς αμφιβολία μία καριέρα του να χτυπάς τους άλλους πυγμάχους σε σημείο αναισθησίας είναι μια θαυμάσια προετοιμασία για να γίνεις πολιτικός, αν και εγώ αμφιβάλω. Μου θυμίζει την επιλογή ενός χαμηλού επιπέδου ηθοποιού του Χόλιγουντ για Πρόδερο, τον Ρόναλντ Ρέϊγκαν. Αλλά το πιο ενδιαφέρον για τον εκπρόσωπο της «αντιπολίτευσης» είναι ποιοι είναι οι φίλοι του.

Ο Κλίτσκο υποστηρίζεται από την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτώρια Νούλαντ. Η Νούλαντ πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, είναι μία νεο-συντηρητική, νυμφευμένη με το κορυφαίο νεο-συντηρητικό γεράκι Ρόμπερτ Κάγκαν και ήταν επίσης πρώην σύμβουλος του Ντικ Τσένι. [3]

Ο Κλίτσκο είναι επίσης πολύ φιλικός με την Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ. Σύμφωνα με ένα πρόσφατο δημοσίευμα του Der Spiegel η Μέρκελ θέλει να στηρίξει τον Κλίτσκο για πρόεδρο της Ουκρανίας το 2015. [4]

Περισσότερες αποδείξεις ότι πίσω από τη «δημοκρατία» της αντιπολίτευσης βρίσκεται μία σκοτεινή ατζέντα είναι το γεγονός ότι τα αιτήματα των διαδηλωτών ξεκίνησαν με την απαίτηση ένταξης στην ΕΕ και κατέληξαν στην απαίτηση άμεσης παραίτησης της κυβέρνησης του Γιανουκόβιτς. Ο Κλίτσκο και η αντιπολίτευση χρησιμοποίησαν ένα ατυχές περιστατικό αστυνομικής καταστολής κατά των διαδηλωτών για να μεγιστοποιήσουν σημαντικά την διαμαρτυρία από λίγες εκατοντάδες διαμαρτυρομένων σε δεκάδες χιλιάδες. Στις 18 Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση έκοψε αρκετή από τη φόρα του Κλίτσκο υπογράφοντας μια σημαντική οικονομική συμφωνία με τη Μόσχα στην οποία η Ρωσσία συμφώνησε να μειώσει την τιμή του Ρωσσικού φυσικού αερίου που εξάγει στην Ουκρανία στο ένα τρίτο, μέχρι 268,5 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα από το τρέχον επίπεδο που κυμαινόταν πάνω από 400 δολάρια και να αγοράσει 15 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια χρέους της Ουκρανίας σε ευρωομόλογα. Αυτό έδωσε στην Ουκρανία ανάσα για να αποφευχθεί η χρεοκοπία και για να διαπραγματευτεί με την ησυχία της το μέλλον της.

# # # #

Ο F. William Engdahl, είναι συγγραφέας και αναλυτής του Boiling Frogs Post, έχει συγγράψει το A Century of War: Anglo-American Oil Politics in the New World Order.  Μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί του στην ιστοσελίεα του http://www.engdahl.oilgeopolitics.net όπου αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά.

Σημειώσεις:

[1] SysAdmin, Pamphlets in Ukraine handed out during protests and pamphlets that were handed out in Egypt, December 12, 2013, accessed in http://12160.info/photo/photo/show?id=2649739%3APhoto%3A1376645.
[2] Nebojsa Malic, Invasion of the Mind Snatchers: Empire’s Revolution Business, AntiWar.com, June 24, 2011, accessed in http://original.antiwar.com/malic/2011/06/23/invasion-of-the-mind-snatchers/.
[3] NTDTV,Ukrainian Opposition Vitaly Klitschko Meets US Official Victoria Nuland, December 6, 2013, accessed in http://www.youtube.com/watch?v=0miz548u0WY.
[4] Die Zeit, Merkel unterstützt Klitschko, 8. Dezember 2013, accessed in http://www.zeit.de/politik/ausland/2013-12/merkel-klitschko-ukraine.

Μετάφραση Φαίη.

Πηγή: BOILING FROGS POST

Φωτογραφία από: Land Destroyer Report [περιέχει και χρήσιμες πληροφορίες για τη δράση της CANVAS]

 

http://averoph.wordpress.com/2014/01/13/αμερικανική-μκο-πίσω-από-τις-διαδηλώσ/#more-47630

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s