Καννες, Δημοψηφισμα, Σαμαρας, Παπανδρεου, Μπαροζο & σια: Ολη η αληθεια! | ΑΥΓΗ

 

"Ο Α. Σαμαράς του είπε ότι τώρα ήταν πρόθυμος να συνυπογράψει σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας μεταξύ της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ"

Την ώρα που στις Κάννες ο Γ. Παπανδρέου προσπαθούσε να πείσει τους δανειστές για την ανάγκη λαϊκής νομιμοποίησης του Μνημονίου, οι Μπαρόζο και Σαμαράς προωθούσαν κυβέρνηση Παπαδήμου

 

 

Μέρκελ, Σόιμπλε και Μπαρόζο σε ρόλο Φρειδερίκης

Πουλακίδας Κώστας

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μετά τη δολοφονία Λαμπράκη από τους παρακρατικούς της Δεξιάς, έθεσε το ερώτημα: Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Οι αποκαλύψεις των Financial Times και του πρ. υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ (αλλά ακόμη και του πρ. προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη) δείχνουν ότι η πολιτική ηγεσία του τόπου δεχόταν παρεμβάσεις, ενώ οι ξένοι λειτουργούσαν ως Πιουριφόι ανεβοκατεβάζοντας τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Η ουσία των αποκαλύψεων των Financial Times είναι ότι οι δανειστές ήθελαν τη συνέχιση, πάση θυσία, του Μνημονίου και την μετατροπή της Ελλάδα σε αποικία χρέους. Για να το πετύχουν, τον Νοέμβριο του 2011 στις Κάννες απέρριψαν το δημοψήφισμα που ήθελε ο Γιώργος Παπανδρέου και επέβαλαν κυβερνητική σύμπραξη ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. και νέο πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο.

Βασιλιάδες του παρασκηνίου Σαμαράς – Μπαρόζο

Οι Financial Times αποκαλύπτουν ότι την ώρα που στις Κάννες Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλος προσπαθούσαν να πείσουν τους δανειστές για την ανάγκη λαϊκής νομιμοποίησης του μνημονίου, ο Μπαρόζο προωθούσε κυβέρνηση Παπαδήμου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μπαρόζο, εν αγνοία του Σαρκοζί και της Μέρκελ, τηλεφώνησε στον Α. Σαμαρά από το ξενοδοχείο του πριν ξεκινήσει η συνάντηση των Καννών – παρέμβαση που ο Αντ. Σαμαράς ουδέποτε διέψευσε ότι έχει γίνει… “Ο Α. Σαμαράς του είπε ότι τώρα ήταν πρόθυμος να συνυπογράψει σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας μεταξύ της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ” γράφει η εφημερίδα και συνεχίζει:

“Ο Μπαρόζο κάλεσε το συμβούλιό του και στελέχη της Κομισιόν στη σουίτα του στο Hotel Majestic Barrière για να χαράξει στρατηγική. Αποφάσισε ότι δεν θα έλεγε στον Σαρκοζί ή στη Μέρκελ για εκείνη τη συνομιλία, αλλά, σύμφωνα με άτομα που βρέθηκαν σε εκείνη τη σουίτα, ξεκίνησε τη συζήτηση για πιθανά ονόματα τεχνοκρατών που θα μπορούσαν να πάρουν τα ηνία από τον Παπανδρέου σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Το πρώτο πρόσωπο που είπε ο Μπαρόζο ήταν ο Λ. Παπαδήμος”.

Στη συνάντηση των Καννών ο Μπαρόζο “πήρε τον Βενιζέλο στην άκρη. ‘Πρέπει να σκοτώσουμε αυτό το δημοψήφισμα’, του είπε. Ο υπουργός Οικονομικών συμφώνησε σχεδόν αμέσως”. Έτσι ο Αντ. Σαμαράς έγινε μνημονιακός και ο Ευ. Βενιζέλος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (αφού προηγουμένως έκανε μεγαλοπρεπή τούμπα τασσόμενος κατά του δημοψηφίσματος, το οποίο στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ πριν από τις Κάννες είχε χαρακτηρίσει “λυτρωτικό”).

Μέρκελ, Σόιμπλε και Μπαρόζο σε ρόλο Φρειδερίκης

Ευ. Βενιζέλος, Απ. Κακλαμάνης: Οι συμφωνίες που έκανε ο Αντ. Σαμαράς

Ο Ευ. Βενιζέλος αποκάλυψε και κάτι άλλο που δεν ξέρουμε: “Ο Αντ. Σαμαράς ήταν σε συζητήσεις για την πιθανή συμμετοχή της Ν.Δ. στο κυβερνητικό σχήμα από τον Ιούνιο του 2011, δηλαδή πριν τον ανασχηματισμό του Ιουνίου που με έφερε στο υπουργείο Οικονομικών”.

Και ο Απ. Κακλαμάνης σε δήλωσή του αποκαλύπτει ότι ο Α. Σαμαράς μετά τις Κάννες συμφώνησε με τον Γ. Παπανδρέου να τον διορίσουν πρωθυπουργό, αφού είχε δεχθεί το τηλεφώνημα του Μπαρόζο που προωθούσε τον Λ. Παπαδήμο! Είχε υπογράψει μάλιστα και κείμενο! Διπλό (ή μήπως και τριπλό;) παιχνίδι από τον Α. Σαμαρά…

Μέρκελ, Ρεν: Κατάρρευση ευρώ αν φύγει η Ελλάδα

Από την κυβερνητική προπαγάνδα και τα συνεπικουρούντα ΜΜΕ επιχειρείται να μετατεθεί το ζήτημα της παρέμβασης στα εσωτερικά μίας (θεωρητικά) κυρίαρχης χώρας μέλους της Ε.Ε. και της παρασκηνιακής “δράσης” του Α. Σαμαρά σε ζήτημα παραμονής ή εξόδου από το ευρώ.

Ωστόσο ξεχνούν ότι η Μέρκελ στις 19 Δεκεμβρίου 2013 στη σύνοδο κορυφής παραδέχθηκε ότι, αν η Ελλάδα είχε αφεθεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, τότε όλα τα μέλη της νομισματικής ένωσης θα υποχρεώνονταν “σε μεταγενέστερο χρόνο” να εγκαταλείψουν το ευρώ. Ομοίως ξεχνούν και τη δήλωση Όλι Ρεν (Ιανουάριος 2014) ότι “η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο για να σωθούν τα άλλα μέλη της Ε.Ε. και οι ευρωπαϊκές τράπεζες”. Παραδέχονταν δηλαδή Μέρκελ και Ρεν ότι, αν η Ελλάδα αποχωρούσε, η Ευρωζώνη θα διαλυόταν και επομένως η χώρα μας είχε διαπραγματευτικά ατού.

Τ. Γκάιτνερ: Ο ρόλος του Σόιμπλε

Το βιβλίο του Τ. Γκάιτνερ “Stress Test”, με την περιγραφή της συνάντησης Σόιμπλε – Γκάιτνερ στο νησί Σιλτ στη Βόρεια Θάλασσα (τον Ιούλιο του 2012), αποκαλύπτει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μεθόδευε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ “για να τρομοκρατήσει” με την “θυσία” της τους άλλους Ευρωπαίους. Όμως ούτε η Μέρκελ είχε συναινέσει ποτέ σε αυτό, διότι, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της, γνώριζε ότι αυτό θα οδηγούσε σε κατάρρευση το ευρώ.

Ο Β. Σόιμπλε επεχείρησε να διαψεύσει τις αποκαλύψεις για τον ρόλο του. Το ρεπορτάζ του ελληνικού προγράμματος της Deutsche Welle (15 Μαΐου 2014) επικαλείται πηγή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ότι ποτέ ο Σόιμπλε δεν ζήτησε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Όμως η συνέχεια των αποκαλύψεων από τους Financial Times αναφέρει ότι ο Μπαρόζο (μέσω στελεχών της Ε.Ε.) είχε ετοιμάσει ένα Plan Z για την έξοδο της χώρας από το ευρώ, το οποίο επεχείρησε να δείξει στη Μέρκελ, αλλά αυτή αρνήθηκε να το δει. Όμως ο Σόιμπλε γνώριζε το Plan Z, καθώς, όπως αναφέρει το ελληνικό πρόγραμμα της Deutsche Welle, η πηγή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών “επιβεβαιώνει ότι κατά το παρελθόν είχαν γίνει αναλύσεις των συνεπειών που θα προκαλούνταν σε τέτοια περίπτωση”. Και προσθέτει ότι “θα ήταν αμέλεια αν δεν το είχε κάνει”.

 

http://www.avgi.gr/article/2636118/merkel-soimple-kai-mparozo-se-rolo-freiderikis#prettyPhoto

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s