“Αγνοειται” δικογραφια κατα Μιχελακη για χρηματισμο | TVXS |HOTDOC

 

Ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και η κυβέρνηση, συνεχίζουν να σιωπούν για τη δικογραφία του χρηματισμού του υπουργού από τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, που αποκάλυψε το HOT DOC, γίνονται γνωστά και νέα στοιχεία της δικογραφίας, η οποία «έχασε το δρόμο προς τη Βουλή».

Ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και η κυβέρνηση, συνεχίζουν να σιωπούν για τη δικογραφία του χρηματισμού του υπουργού από τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, που αποκάλυψε το HOT DOC, γίνονται γνωστά και νέα στοιχεία της δικογραφίας, η οποία «έχασε το δρόμο προς τη Βουλή».

 

Δικογραφία που σχηματίστηκε κατά του Γιάννη Μιχελάκη και αφορά σε χρηματισμό του νυν υπ. Εσωτερικών από τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη αγνοείται σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού HOT DOC.

 

Σύμφωνα με το HOT DOC, η εισαγγελία της Αθήνας, μετά από έρευνα στο γραφείο του προφυλακισμένου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη*, κατέσχεσε έγγραφα και χειρόγραφες σημειώσεις του. Σε κάποιες από αυτές τις σημειώσεις, ο επιχειρηματίας περιγράφει πώς χρημάτισε τον τότε βουλευτή Γιάννη Μιχελάκη για να καταθέσει στη Βουλή Ερωτήσεις Κοινοβουλευτικού ελέγχου, χτυπώντας τον αντίπαλό του, ο οποίος φέρεται να είναι ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης. Στις 5 Φεβρουαρίου 2013 ως βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, ο Γιάννης Μιχελάκης πράγματι κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με τίτλο «Κανένας μεγαλοοφειλέτης στο απυρόβλητο» και θέμα τη διερεύνηση οφειλών του επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη.

Όσα βρέθηκαν στα κατασχεμένα έγγραφα, τα επιβεβαίωσαν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του HOT DOC, και μάρτυρες με τις καταθέσεις τους. Τα στοιχεία οδήγησαν την Εισαγγελία να σχηματίσει δικογραφία κατά του Γιάννη Μιχελάκη και να την στείλει, όπως ορίζει ο νόμος στον Άρειο Πάγο για να διαβιβαστεί στη Βουλή με το αίτημα άρσης της ασυλίας του αφού φέρεται να έχει διαπράξει το αδίκημα όταν ήταν βουλευτής και όχι υπουργός.

Το περιοδικό αναφέρει ότι η δικογραφία φαίνεται να φεύγει το Δεκέμβριο για τον Άρειο Πάγο αλλά χάνεται καθώς τέσσερις μήνες μετά – και παρότι άλλες δικογραφίες που αφορούν άλλους βουλευτές εστάλησαν την ίδια περίοδο και πήγαν στη Βουλή – η «δικογραφία Μιχελάκη» δεν έχει φτάσει στη Βουλή, τουλάχιστον έως τις τρεις Απριλίου, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του κοινοβουλίου. Ο δε διευθυντής του υπ. Δικαιοσύνης υποστήριξε μιλώντας στο περιοδικό ότι δεν θυμάται να πήρε το Υπουργείο τέτοια δικογραφία από τον Άρειο Πάγο για να τη στείλει στη Βουλή.

Πάντως στα χειρόγραφα αρχεία του Αναστάσιου Πάλλη φέρεται να εμφανίζονται εκτός από το όνομα του Γιάννη Μιχελάκη κι άλλα ονόματα άλλων πολιτικών και υπουργών, ενώ περιγράφονται και ραντεβού του προφυλακισμένου επιχειρηματία με σημαίνοντα πρόσωπα και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και όχι μόνο.

* Υπενθυμίζεται ότι ο Αναστάσιος Πάλλης, πρώην συνεργάτης του Βίκτωρα Ρέστη, συνελήφθη και προφυλακίστηκε μετά από ένταλμα σε βάρος του για κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν την υπόθεση εκταμίευσης δανείου 5,8 εκατομμυρίων ευρώ από την FBΒ την περίοδο που επικεφαλής της ήταν ο εφοπλιστής. Τον Οκτώβριο είχαν βρεθεί σε έπαυλη ιδιοκτησίας του Αν. Πάλλη -μετόχου και της εφημερίδας Πρώτο Θέμα –οπλοστάσιο καθώς κι ένα ναζιστικό μουσείο.Επιπλέον, ο Πάλλης καταζητούνταν για την κακουργηματική αρπαγή του Έντουαρντ Στέισι, πρώην συνεργάτη του και πρώην αξιωματικού του βρετανικού στρατού, άμεση συνέργεια στην κακουργηματική αρπαγή, απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και ηθική αυτουργία στην αρπαγή και την απόπειρα εκβίασης.

http://tvxs.gr/news/ellada/«agnoeitai-dikografia-kata-mixelaki-gia-xrimatismo»

Δικογραφία Μιχελάκη: «Έστελνε με φαξ τις ερωτήσεις στον Πάλλη από το γραφείο του»

Ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και η κυβέρνηση, συνεχίζουν να σιωπούν για τη δικογραφία του χρηματισμού του υπουργού από τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, που αποκάλυψε το HOT DOC, γίνονται γνωστά και νέα στοιχεία της δικογραφίας, η οποία «έχασε το δρόμο προς τη Βουλή».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στη δικογραφία υπάρχουν και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που ενοχοποιούν τον Γιάννη Μιχελάκη για χρηματισμό, πέρα από τα χειρόγραφα του επιχειρηματία και τις καταθέσεις μαρτύρων.

Στο υλικό που κατασχέθηκε στο σπίτι και το γραφείο του Πάλλη από τους εισαγγελείς, βρέθηκε επίσης η επίμαχη ερώτηση που κατέθεσε ο Μιχελάκης ως Βουλευτής στη Βουλή με περιεχόμενο κατά του Βίκτωρα Ρέστη, πρώην συνεργάτη και στη συνέχεια αντιπάλου του Πάλλη. Είναι η ερώτηση για την οποία ο νυν υπουργός φέρεται να χρηματίστηκε. Το κείμενο της ερώτησης που υπάρχει στα κατασχεμένα, έχει σταλεί από το γραφείο του Μιχελάκη στη ΝΔ, όταν αυτός ήταν εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Το κείμενο που ήταν στη διάθεση του Πάλλη, δείχνει καθαρά δηλαδή πως εστάλη στον επιχειρηματία από τη ΝΔ, αφού αποτυπώνει πάνω του τον αριθμό του φαξ των γραφείων του κόμματος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το εύρημα αυτό πιστοποιεί όχι μόνο την στενή σχέση Μιχελάκη-Πάλλη, αλλά επιβεβαιώνει πως υπήρξε χρηματισμός για τη συγκεκριμένη ερώτηση στη Βουλή όπως άλλωστε ο ίδιος ο Πάλλης γράφει στα χειρόγραφά του. Το φαξ στάλθηκε από τα γραφεία της ΝΔ στον Πάλλη, ως πιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρθηκαν, είναι η εκτίμηση της δικογραφίας.

Ως σήμερα, Άρειος Πάγος και Υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν έχουν απαντήσει παρά το θόρυβο, για το πότε είχαν στη διάθεσή τους την καυτή δικογραφία, η οποία παρότι έχει περάσει διάστημα 4 μηνών δεν έχει φτάσει στη Βουλή για συζήτηση της άρσης ασυλίας του Μιχελάκη

Ο ίδιος ο υπουργός, δεν έχει τοποθετητεί επίσημα για το διπλό σκάνδαλο που τον αφορά. Αντιθέτως, πληροφορίες τον θέλουν να επικοινωνεί με δημοσιογράφους για να εξασφαλίσει τη μη δημοσίευση των αποκαλύψεων του HOT DOC. Στις συζητήσεις του αυτές ο υπουργός, εκθέτει στους συνομιλητές του στοιχεία της δικογραφίας τα οποία κατ αυτόν δεν αποδεικνύουν την ενοχή του. Το ερώτημα λοιπόν είναι, πώς γνωρίζει ο κύριος Μιχελάκης στοιχεία της δικογραφίας, αφού δεν έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον του ώστε να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και του αποδεικτικού υλικού; Οπότε ή ο κύριος Μιχελάκης λέει ψέματα στους δημοσιογράφους ή γνωρίζει δικογραφία παρανόμως από κάποιον που τον ενημερώνει αντί να την προωθήσει στη Βουλή.

http://www.koutipandoras.gr/article/111361/dikografia-mihelaki-estelne-me-fax-tis-erotiseis-ston-palli-apo-grafeio-toy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s