Λεφτά υπάρχουν αλλά για την Αλβανία

Τελικά δεν… χορταίνει με τίποτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος του 5%. Δεν του φτάνουν οι τρεις θέσεις που κατέχει και ελέω Σαμαρά (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ), θέλει να παραστήσει και τον υπουργό Πολιτισμού μοιράζοντας εκατομμύρια!

Ούτε λίγο ούτε πολύ χθες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον αντιπρόεδρο της αλβανικής κυβέρνησης Νίκο Πελέσι, του υποσχέθηκε να του δώσει 2.500.000 ευρώ για την κατασκευή του εθνικού θεάτρου της Αλβανίας στα Τίρανα! Μάλιστα, για να δικαιολογήσει την απόφασή του πρόσθεσε: «Χαιρόμαστε που μπορούμε να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός εμβληματικού κτιρίου που συμβολίζει και τη φιλία μας αλλά και την έμφαση που δίνει η αλβανική κυβέρνηση και ο Αλβανός πρωθυπουργός στα θέματα του πολιτισμού». Και αυτό την ώρα που καρκινοπαθείς δεν έχουν να πάρουν φάρμακα, μαθητές λιποθυμούν στα σχολεία και οι εθνικές σκηνές της χώρας τα βγάζουν πέρα με το ζόρι, ενώ για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά χρειάστηκε η παρέμβαση του δημάρχου της πόλης Βασίλη Μιχαλολιάκου στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για να εγκριθεί μόλις 1.000.000 ευρώ ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία του.
Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος δεν σταμάτησε τον εισοδισμό του σε άλλα «χωράφια» μόνο στο να ανακοινώσει το απίστευτο για την κρίση που βιώνει η χώρα μας ποσό (έστω και αν ήταν δέσμευση προγενέστερων κυβερνήσεων), αλλά συνέχισε την «αντιποίηση Αρχής» ανακοινώνοντας ότι όλοι οι μηχανισμοί του υπουργείου Πολιτισμού και των φορέων του υπουργείου Πολιτισμού, όπως το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, είναι στη διάθεση της αλβανικής πλευράς για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Και αυτά όλα όταν ο αρμόδιος για τον Πολιτισμό υπουργός, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ήταν απών από τη συνάντηση.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο θέμα της επέκτασης της ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών που ξεκινά με την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ, τονίζοντας: «Είναι καθοριστική πάντα η παραγωγή και η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας και οι διασυνδέσεις των συστημάτων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό αφορά και γενικότερα την περιοχή της Μεσογείου». Για τις προκλήσεις των Αλβανών που ανακινούν συνεχώς θέμα Τσαμουριάς, ο υπ. Εξωτερικών δεν είπε κουβέντα…
Νίκος Ελευθερόγλου – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

About these ads
Διαδώστε το!
Email
Facebook161
Twitter
Print
Google
Digg
Reddit
StumbleUpon
Like this:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s