Ψυχιατρεία, η μανία Γεωργιάδη

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ

Σε … ψύχωση του Αδώνιδος Γεωργιάδη έχει μετατραπεί τελικά το θέμα της κινητικότητας και των αλλαγών στο ΕΣΥ, καθώς εν μία νυκτί τα τρία ψυχιατρικά νοσοκομεία (Δαφνί, Δρομοκαΐτειο, Θεσσαλονίκης) μπήκαν σε καθεστώς κινητικότητας, χωρίς μάλιστα στη διαδικασία να μετέχει ο διοικητής.

Τις τρεις κλινικές του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δαφνί» ο Γεωργιάδης τις μεταφέρει «πακέτο» με προσωπικό, κρεβάτια, μηχανήματα, σε «Σισμανόγλειο», «Σωτηρία» και «Πολυκλινική» (φωτ. ΑΠΕ)

Τις τρεις κλινικές του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δαφνί» ο Γεωργιάδης τις μεταφέρει «πακέτο» με προσωπικό, κρεβάτια, μηχανήματα, σε «Σισμανόγλειο», «Σωτηρία» και «Πολυκλινική» (φωτ. ΑΠΕ)

Ο κ. Γεωργιάδης, προκειμένου να παίξει το ρόλο του… εκκαθαριστή για την κυβέρνηση και την τρόικα, ανέλαβε να «καθαρίσει» τα ψυχιατρικά νοσοκομεία τα οποία ούτως ή άλλως θα κλείσουν στο τέλος του 2015 λόγω της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Μετά από μυστικές συσκέψεις που έγιναν εν κρυπτώ και κυρίως τις βραδινές ώρες ελήφθη η απόφαση για εξπρές κινητικότητα. Ετσι τρεις κλινικές του ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δαφνί» θα μεταφερθούν «πακέτο» με προσωπικό, κρεβάτια και μηχανήματα. Οι κλινικές θα μεταφερθούν στα νοσοκομεία «Σισμανόγλειο», «Σωτηρία» και «Πολυκλινική», εκεί όπου υπάρχει διαθεσιμότητα χώρου. Να σημειωθεί ότι κάθε κλινική έχει 50 έως 60 εργαζομένους, ενώ φύλλο πορείας αναμένεται να πάρουν και άλλοι 30 διοικητικοί υπάλληλοι για να συμπληρωθεί η λειτουργία των κλινικών. Αντίστοιχα δύο κλινικές του Δρομοκαϊτείου θα «εκκαθαριστούν» επίσης με κατεύθυνση τα γενικά νοσοκομεία και πιθανώς το Ασκληπιείο Βούλας.

Επίσης όσοι εργάζονται στα τεχνικά τμήματα και είναι πτυχιούχοι θα μεταφερθούν στη Β’ Υγειονομική Περιφέρεια, όπου και θα στηθεί ένα ενιαίο τμήμα για όλα τα νοσοκομεία. Ελάχιστοι τεχνικοί θα μείνουν πίσω για να κρατούν τα… μπόσικα.

Αιφνιδιασμός…

Πάντως η αιφνιδιαστική κίνηση του Αδ. Γεωργιάδη προκάλεσε χθες αναστάτωση στους εργαζομένους, που βγήκαν στο δρόμο κάνοντας κατάληψη και στα γραφεία της διοίκησης.

Την ίδια ώρα ο διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δαφνί» Οθωνας Χαραλαμπάκης, που όλο το διάστημα των μυστικών συσκέψεων είχε αφεθεί εκτός… παιχνιδιού, έδωσε την παραίτησή του. Μια παραίτηση που είχε ουκ ολίγες αιχμές για τον Αδ. Γεωργιάδη.

«Θεωρώντας ότι η επί μακρόν συνεχιζόμενη απονομιμοποίηση των οργάνων διοίκησης καθώς και οι εν κρυπτώ αδιαφανείς και αιφνιδιαστικές διαδικασίες ουδόλως συμβάλλουν στην κατεύθυνση της ασφαλούς, εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας των εν λόγω φορέων, παρακαλώ για την άμεση αποδοχή της παραίτησής μου», σημειώνει στην παραίτησή του ο Οθωνας Χαραλαμπάκης.

Πάντως αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι πριν καλά καλά παραιτηθεί ο κ. Χαραλαμπάκης, εξεδόθη άρον άρον το ΦΕΚ με το οποίο διορίζεται νέος διοικητής ο στενός συνεργάτης του υπουργού Υγείας, Π. Θεοδωράκης.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=400201

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s