“Δώρο” 500.000€ από την Ελληνικός Χρυσός στον Δήμο του Χ.Πάχτα

Συγκέντρωση κατοίκων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Νεοχώρι Χαλκιδικής καθώς οι κάτοικοι κλήθηκαν από το τοπικό συμβούλιο προκειμένου ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρ. Πάχτας να τους ανακοινώσει ότι το νερό που πίνουν είναι ακατάλληλο και ότι πρέπει να αρχίσουν να πίνουν εμφιαλωμένο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δημάρχου στο νερό εντοπίστηκε μεγάλη συγκέντρωση αρσενικού. Εδώ και δεκαπέντε μέρες οι κάτοικοι είχαν αντιληφθεί το πρόβλημα στο νερό διαμαρτυρόμενοι για την μυρωδιά του.  Να σημειωθεί ότι αναπάντητα έμειναν τα ερωτήματα των κατοίκων σχετικά με το αν η ακαταλληλότητα του νερού λόγω της συγκέντρωσης αρσενικού συνδέεται με τις γεωτρήσεις που έκανε και συνεχίζει να κάνει η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός στις πηγές του χωριού οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση 100 μέτρων από το χωριό.

Συγκέντρωση κατοίκων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Νεοχώρι Χαλκιδικής καθώς οι κάτοικοι κλήθηκαν από το τοπικό συμβούλιο προκειμένου ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρ. Πάχτας να τους ανακοινώσει ότι το νερό που πίνουν είναι ακατάλληλο και ότι πρέπει να αρχίσουν να πίνουν εμφιαλωμένο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δημάρχου στο νερό εντοπίστηκε μεγάλη συγκέντρωση αρσενικού. Εδώ και δεκαπέντε μέρες οι κάτοικοι είχαν αντιληφθεί το πρόβλημα στο νερό διαμαρτυρόμενοι για την μυρωδιά του.
Να σημειωθεί ότι αναπάντητα έμειναν τα ερωτήματα των κατοίκων σχετικά με το αν η ακαταλληλότητα του νερού λόγω της συγκέντρωσης αρσενικού συνδέεται με τις γεωτρήσεις που έκανε και συνεχίζει να κάνει η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός στις πηγές του χωριού οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση 100 μέτρων από το χωριό.

Η εταιρεία  Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.  όπου διαχειρίζεται τα μεταλλεία της Χαλκιδικής και της Θράκης φαίνεται από το παρακάτω έγγραφο ότι κάνει “δωρεά” 500.000 ευρώ στο δήμο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ όπου δήμαρχος είναι ο Χρήστος Πάχτας ο οποίος  παρέβλεψε το “αρσενικό”, την καταστροφή του περιβάλλοντος και έστρωσε χαλί στο χρυσάφι των Καναδών και του Μπόμπολα

Ο πρώην βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Πάχτας από την αρχή έθεσε των ευατό του στην υπηρεσία των επιχειρηματιών σε μια περιοχή που η επένδυση πρέπει να γίνει και ας  είναι περιβαλλοντοκτόνα και ανθρωποκτόνα.

capture2d1384288301

capturergrth1384288302

Δείτε ΕΔΩ  το έγγραφο με το “δωράκι” από την “Ελληνικό Χρυσός” http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B1%CE%9F%CE%A9%CE%A82-%CE%A1%CE%95%CE%9E

http://ierissiotes.blogspot.gr/2013/08/blog-post_4200.html

http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B4%CF%8E%CF%81%CE%BF-500000%E2%82%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%80%CE%AC%CF%87%CF%84%CE%B1

Μήνυση Π. Καμμένου κατά του Χρ. Πάχτα και της “Ελληνικός Χρυσός”

Για τέλεση εγκλημάτων σε βάρος των κατοίκων της Χαλκιδικής κατηγορεί τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα και την εταιρία “Ελληνικός Χρυσός ΑΕ” ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Κατέθεσε μήνυση στον Άρειο Πάγο

Ανθή Κουτσουμπού

SONY DSC

Μήνυση κατά του δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής Χρήστου Πάχτα και της εταιρίας “Ελληνικός Χρυσός ΑΕ” κατέθεσε την Τετάρτη (25/09) στον Άρειο Πάγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος κατηγορεί τους προαναφερόμενους για εγκλήματα που έχουν τελεστεί σε βάρος των κατοίκων της Χαλκιδικής αλλά και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας από τη μεγάλη συγκέντρωση απαγορευτικών ποσοτήτων του επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία, στοιχείου αρσενικό.

Επίσης, τους καταλογίζει ότι απέκρυψαν για μεγάλο χρονικό διάστημα την συγκέντρωση αρσενικού στο πόσιμο νερό της Χαλκιδικής, καθώς και στο νερό που χρησιμοποιείται για άρδευση αγροτικών εκτάσεων και για το πότισμα των ζώων και των λαχανικών.

Η μήνυση συνοδεύεται, όπως τονίζεται, από πληθώρα αποδεικτικών εγγράφων και στοιχείων.

http://news247.gr/eidiseis/politiki/mhnysh_p_kammenoy_kata_toy_xr_paxta_kai_ths_ellhnikos_xrysos.2427954.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s