Το κενό μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης – Η τακτική των δανειστών για να πετύχει συμφωνία

troika-paraskhnio

«Η διαπραγμάτευση δεν πρόκειται να κλείσει πριν τον Δεκέμβριο» σημείωσε χθες κορυφαία πηγή τουυπουργείου Οικονομικών στο «Π», προσθέτοντας ότι κατά πάγια τακτική της, η τρόικα βάζει στο τραπέζι 100 θέματα για να πετύχει συμφωνία στο ένα τέταρτο εξ αυτών.

Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε ότι η απόσταση μεταξύ των απαιτήσεων των δανειστών και των θέσεων τηςκυβέρνησης παραμένει μεγάλη κι ότι ακόμη η συζήτηση για τα νούμερα που αφορούν στο δημοσιονομικό κενό και το αίτημα για νέα μέτρα είναι ακόμη σε πρώτο στάδιο.

Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα, στο επικείμενο Eurogroup δεν θα υπάρξει έγκριση για την εκταμίευση της δόσηςτου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ ενώ είναι πολύ πιθανό και ο ελληνικός προϋπολογισμός για το 2014 να κατατεθεί στη Βουλή, στις 21 Νοεμβρίου, χωρίς την έγκριση της τρόικας και των υπουργών οικονομικών τηςΕυρωζώνης.

Η ελληνική πλευρά ποντάρει πολλά στην επικείμενη νέα συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά με την υπηρεσιακή, επί του παρόντος, Καγγελάριο της Γερμανίας κ. Αγγ. Μέρκελ στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Ο κ. Σαμαράς θα θέσει επί τάπητος όλα τα ζητήματα και θα ζητήσει να υπάρξει επιτάχυνση των διαβουλεύσεων για τα άμεσα ζητήματα (δόση, δημοσιονομικό κενό 2014) αλλά και για τα μείζονα δηλαδή το χρηματοδοτικό κενό για την προσεχή διετία και την ελάφρυνση του χρέους.

της Έλλης Τριανταφύλλου

http://www.paraskhnio.gr/to-keno-metaksy-troikas-kai-kyvernisis/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s