Ο Μαντέλης, ο εισαγγελέας του Άκη και ο Πάνος Καμμένος.

presstime

Τρόμος για τον συνεργό του Σημίτη από τις δύο κάκιστες συγκυρίες που τον συνοδεύουν στην δίκη, αφού ο εισαγγελέας θα είναι ο ίδιος με τον Άκη και τα στοιχεία δια χειρός Καμμένου.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος για τον Μαντέλη είναι ο διασυρμός Τσουκάτου στο δικαστήριο, που είχε την ατυχή έμπνευση να κάνει αγωγή στον Πάνο Καμμένο για τις αποκαλύψεις του στην εξεταστική της Siemens. Ο Καμμένος δικαιώθηκε πανηγυρικά στο δικαστήριο γεγονός που έπαιξε ρόλο και στην δίκη του Άκη, αφού η υπόθεση (που όλοι θεωρούσαν παραγεγραμμένη), άνοιξε με την ένορκη κατάθεση του προέδρου των ΑΝΕΛ. Τα στοιχεία που προσκόμισε ήταν αυτά πουέκαναν την δικαιοσύνη να απορρίψει τα περί παραγραφής και τώρα ο ίδιος εισαγγελέας αναλαμβάνει τον Μαντέλη.

Αν η… «προϊστορία» είναι ενδεικτική, τότε ο Τάσος Μαντέλης δεν θα πρέπει να αισθάνεται και τόσο καλά. Κι αυτό, γιατί στη δίκη του που αρχίζει τη Δευτέρα, για την κατηγορία ότι δωροδοκήθηκε από τη Siemens με ένα συνολικό ποσό που αγγίζει τα 450.000 γερμανικά μάρκα, θα αντικρύσει στην εισαγγελική έδρα, τον Παναγιώτης Παναγιωτόπουλο. Τον αναπληρωτή δηλαδή εισαγγελέα στην πρόσφατη δίκη Τσοχατζόπουλου. Τον εισαγγελέα που «ευχήθηκε» κατά την αγόρευσή του στη δίκη αυτή τον δια βίου εγκλεισμό του Τσοχατζόπουλου στη φυλακή, αν και γνώριζε ότι η ανώτατη ποινή για τις κατηγορίες που τπον βάρυναν ήταν η 20ετής κάθειρξη.

Οι οιωνοί λοιπόν για τον πρώην υπουργό επί Σημίτη, δεν δείχνουν ευνοϊκοί στη δεύτερη δίκη πολιτικού προσώπου που κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση διαφθοράς. Πριν καλά – καλά κατακαθίσει ο απόηχος της καταδικαστικής απόφασης για τον Άκη Τσοχατζόπουλο από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, με την ανώτατη των προβλεπόμενων ποινών, στον ίδιο χώρο, ο Τ. Μαντέλης καλείται να πείσει τους δικαστές για την αθωότητά του μέσα σε ένα περιρρέον κλίμα ισχυρών πιέσεων από την κοινωνία για την αυστηρή, παραδειγματική τιμωρία όσων πολιτικών πιάστηκαν «με το δάχτυλο στο μέλι». Και τους οποίους θεωρεί, δίκαια ή άδικα, ως τους επικεφαλής των υπαιτίων για την οικονομική καταστροφή της ώρας και των πολιτών της.

Τον  αποθέωσαν

Η αγόρευση του Π. Παναγιωτόπουλου στη δίκη του Άκη συνοδεύτηκε από αποθέωση του ακροατηρίου, -πράγμα πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά-, προκαλώντας την οργή του πρώην υπουργού και τις έντονες αντιδράσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, αλλά και άλλων παραγόντων του νομικού κόσμου. Ο αναπληρωτής στην υπόθεση εισαγγελέας απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης ότι η δίκη ήταν πολιτική, είχε  χαρακτηρίσει τον Τσοχατζόπουλο «εγκληματία του λευκού κολάρου». Και παρομοίασε την υπόθεση με την ανακριτική διαδικασία για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη τον Μάιο του 1963 στη Θεσσαλονίκη, υπό την έννοια ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ PRESS TIME ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

 

http://olympia.gr/2013/11/08/%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s