Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει τη μνημονιακή κυβέρνηση και δίνει θάρρος στην τρόϊκα.

Θα πρέπει να είναι πολύ απελπισμένοι εκεί στη ΔΗΜΑΡ, από τις κρυφές δημοσκοπήσεις, για να αποφασίσουν να δεθούν οριστικά στο μνημονιακό άρμα.

pic-0-norm

Εννοείται ότι με την απόφασή τους να ψηφίσουν «παρών» στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ (όταν όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ψηφίσουν «υπέρ») αυτοκτονούν πολιτικά και οριστικά. Στην ουσία η απόφασή τους εκτιμάται πως είναι μια παράκληση προς το μνημονιακό τόξο να τους ξαναπάρει στις τάξεις του, μπας και διασωθούν μέσα από τη συμμετοχή τους στη νομή της εξουσίας. Δυστυχώς όμως, δεν είναι πια η εποχή για μικροπολιτικούς υπολογισμούς. Όσοι πολιτικοί σχηματισμοί τάσσονται σήμερα εναντίον των συμφερόντων του λαού, απλά εξαφανίζονται. 

Η συμπεριφορά της ΔΗΜΑΡ είναι δυστυχώς καταλυτική για τα λαϊκά συμφέροντα και δεν είναι μια αθώα συμπεριφορά.

Άλλη εικόνα θα περνούσε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 153 – 147 υπέρ της κυβέρνησης και άλλη το 153 – 130, αν αφαιρεθούν οι 17 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.  

Στην πρώτη περίπτωση, ναι μεν η κυβέρνηση και πάλι θα διασωζόταν, αλλά πολύ σοβαρά τραυματισμένη και με τους βουλευτές της προβληματισμένους. Η δε τρόϊκα θα έπρεπε να κάνει δεύτερες σκέψεις πλέον. Το μήνυμα και η ψυχολογία που θα περνούσαν, τόσο στο λαό όσο και στο εξωτερικό, θα ήταν ότι «ο λαός δεν δέχεται νέα μέτρα και η μνημονιακή κυβέρνηση βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης». Αντίθετα, στη δεύτερη περίπτωση και με τη βοήθεια της ΔΗΜΑΡ, το μήνυμα που θα περάσει διεθνώς είναι ότι «ο λαός μέσω των εκπροσώπων του δίνει άνετη πλειοψηφία στην κυβέρνηση και στην ουσία δηλώνει ότι αντέχει και νέα πιο επαχθή μέτρα».

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πολιτικό κακό που κάνει η ΔΗΜΑΡ στον ελληνικό λαό. Αφενός απογοητεύει το λαό, αφετέρου δίνει το θάρρος στην τρόϊκα για νέα πιο άτεγκτη στάση σε βάρος του.

Πέτρος Χασάπης

http://olympia.gr/2013/11/08/%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%81-%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s