ΔΝΤ: Ανοιχτο το ενδεχομενο ληψης νεων μετρων

rice _imf

“Οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση συνεχίζονται. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί η ημερομηνία αναχώρησης της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την Αθήνα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Gerry Rice, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον.

Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων για την Ελλάδα, ο Rice επανέλαβε ότι οι συζητήσεις αφορούν στον προϋπολογισμό του 2014, μέσα στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ενώ απέφυγε να τοποθετηθεί σε ερώτηση για το θέμα της ασφάλειας του P. Thomsen, με αφορμή το περιστατικό κατά την έξοδό του από το υπουργείο Οικονομικών.
Σε ερώτηση σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα σύμφωνα με το οποίο o Τhomsen παρότρυνε τον κ. Στουρνάρα να μην δηλώνει ότι “δεν θα λάβει νέα μέτρα, διότι θα κληθεί να τα πάρει” ο Rice δεν θέλησε να σχολιάσει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία και να τοποθετηθεί “στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων”, προσθέτοντας ότι “αυτή την περίοδο, η αποστολή αξιολογεί τα στοιχεία για τον προϋπολογισμό του 2014 και θα πρέπει να δούμε τι μέτρα θα απαιτηθούν για να φθάσουμε στον στόχο”, όπως τόνισε.
Στη συνέχεια, σε ερώτηση αν η πολιτική αστάθεια σε Ελλάδα και Ευρωζώνη, αλλά και η πολιτική βία, οφείλονται σε πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η τρόικα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υποστήριξε ότι στόχος του Ταμείου είναι η εμπέδωση της μακροοικονομικής και χρηματοοικονομικής σταθερότητας, ενώ ειδικά για την Ελλάδα ανέφερε ότι είναι η προσφορά βοήθειας ώστε η χώρα να επανέλθει σε βιώσιμη ανάπτυξη το συντομότερο δυνατόν.
Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο επίθεσης εναντίον μελών της αποστολής του Ταμείου απέφυγε να απαντήσει, ενώ για τη δολοφονία δυο μελών της Χρυσής Αυγής σημείωσε ότι “παρακολουθούμε τις εξελίξεις, αλλά δεν έχουμε συγκεκριμένο σχόλιο”.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s