ΣΑΜΑΡΑΣ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Αμυντική βιομηχανία: “Εκκαθάριση εν λειτουργία” επιμένουν Σαμαράς – Βενιζέλος

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, με την ευκαιρία της έναρξης των νέων διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Από τη συνάντηση προέκυψε πως τελικά στα Αμυντικά Ελληνικά Συστήματα θα γίνει εκκαθάριση εν λειτουργία, κάτι που θορυβεί ιδιαίτερα τους εργαζομένους, καθώς σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, οι εταιρείες τελικά έκλεισαν.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ επεσήμαναν πως για το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών η θέση του κ. Βενιζέλου παραμένει πως θα πρέπει να έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα και η εκκαθάριση να πραγματοποιηθεί εν λειτουργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt θα γίνει διαχωρισμός ανάμεσα σε πολιτικό και στρατιωτικό κομμάτι, ενώ οι απολύσεις εργαζομένων θα πραγματοποιηθούν από το πολιτικό κομμάτι. 

Την ίδια ώρα, μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, έγινε γνωστό ότι την ερχόμενη Τετάρτη εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ»».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση εκφράστηκε η άποψη πως η διαπραγμάτευση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να επέλθει κοινωνική ηρεμία και ομαλότητα.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβαν ότι δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα.

http://www.onalert.gr/stories/amyntiki-viomixania-ekkatharisi-en-leitourgia-epimenoun-samaras-venizelos

Βουλή: Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η ρύθμιση για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Βουλή: Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η ρύθμιση για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, έγινε γνωστό ότι την ερχόμενη Τετάρτη εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Το προς ψήφιση σχέδιο έχει τίτλο «Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ».

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113143247

Επιμένουν για λουκέτο στις αμυντικές βιομηχανίες

Εμμένει η Κομισιόν σε κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών, η αναδιάρθρωση των οποίων αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της «υποδόσης» του Οκτωβρίου ύψους 1 δισ. ευρώ.

Επιμένουν για λουκέτο στις αμυντικές βιομηχανίες

Οπως έλεγαν χθες πηγές της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, ΕΛΒΟ και Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα δύσκολα θα αποφύγουν το «λουκέτο».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως έχει εξαντληθεί η υπομονή της τρόικας για εταιρείες που επί 20 χρόνια εμφανίζουν υψηλά ελλείμματα. Μάλιστα, προσέθεταν πως αντίστοιχες βιομηχανίες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι κερδοφόρες, ή, πάντως, δεν επιβαρύνουν τα δημόσια ταμεία.

Παρά το γεγονός ότι οι ελεγκτές εμφανίζονται ακόμη διατεθειμένοι να συζητήσουν τις έσχατες προτάσεις της κυβέρνησης να διατηρήσει εν ζωή ένα δραματικά συρρικνωμένο τμήμα των δύο εταιρειών, αποκλειστικά για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, ακόμη και αυτή η προοπτική υποχωρεί.

Αντίθετα, προοπτική λύσης που θα διασφαλίζει διάδοχο σχήμα για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της ΛΑΡΚΟ φαίνεται να υπάρχει.

Να σημειώσουμε πως το προηγούμενο 15θήμερο έχει αναβληθεί δύο φορές τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και της τρόικας για να κλείσει η εκκρεμότητα με τις αμυντικές βιομηχανίες.

Η κυβέρνηση για τα ΕΑΣ προτείνει τη διάσπαση της εταιρείας σε δύο μέρη, πολιτικό και στρατιωτικό, με στόχο να διατηρηθεί σε λειτουργία το δεύτερο.

Σε κάθε περίπτωση, απορρίπτει το ενδεχόμενο ρευστοποίησης της επιχείρησης που ζητά η τρόικα και προτάσσει ως επιχείρημα τον μεγάλο αριθμό συμβολαίων της εταιρείας και τον εξαγωγικό της χαρακτήρα.

Το ίδιο μοντέλο προτείνει η ελληνική πλευρά και για την ΕΛΒΟ.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63907398

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s