Η τρόικα στο ΤΑΙΠΕΔ: Ζητά εταιρεία – όχημα για τα «φιλέτα»

Η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου και η επιτάχυνση στις διαδικασίες αξιοποίησής της ήταν το βασικό αντικείμενο της πολύωρης συνάντησης της ηγεσίας του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου με τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.

142810-883ceba85e74130499a80931cf65516d

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει ένα μοντέλο για την τιτλοποίηση 1.000 ακινήτων (επί συνόλου 3.000 άμεσα αξιοποιήσιμων), με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για συνολική αξιοποιήσιμη αξία 4,5 δισ. ευρώ.

Όμως, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν ενστάσεις από την πλευρά της τρόικας, με αποτέλεσμα να διερευνάται η εναλλακτική λύση ενός «οχήματος» αξιοποίησης ακινήτων, όπως, για παράδειγμα, μια επενδυτική εταιρία, στην οποία θα μεταβιβαστούν τα «φιλέτα» του Δημοσίου.

Σημειώνεται ότι ύστερα από τη νέα επί τα χείρω αναθεώρηση του εφετινού στόχου εσόδων από αποκρατικοποιήσεις, ο «πήχης» για το 2013 τοποθετήθηκε στο 1,3 δισ. ευρώ. Με δεδομένο, όμως, ότι στο Μνημόνιο προβλέπονται αθροιστικά 5,1 δισ. ευρώ για τη διετία 2013- 2014, το επόμενο έτος πρέπει να εισπραχθούν 3,8 δισ. ευρώ, ποσό ιδιαίτερα υψηλό.

Για τον συγκεκριμένο λόγο, οι δανειστές ζητούν επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων σε όλα τα επίπεδα και δεν αποκλείεται μια συνάντηση της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ και με τους επικεφαλής της τρόικας.

 

http://tvxs.gr/news/ellada/etaireia-%C2%ABoxima%C2%BB-gia-tin-aksiopoiisi-ton-%C2%ABfileton%C2%BB-zita-i-troika

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s