Όλες οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν στην Ευρώπη από το 2008 στόχευαν κρατήσουν ζωντανή τη Deutsche Bank

“Το γερμανικό τραπεζικό σύστημα είναι ένα ατύχημα έτοιμο να συμβεί”

deutsche_bank_1

 

Το γερμανικό τραπεζικό σύστημα είναι ένα από τα χειρότερα στον κόσμο, ένα “ατύχημα έτοιμο να συμβεί”, εξαιτίας της υπερβολικής μόχλευσης. Αυτό εκτιμά ο Paul Gambles, στέλεχος της εταιρείας συμβούλων MBMG International, μιλώντας στο CNBC.

Η Γερμανία είναι το βασικό πρόβλημα του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, δηλώνει ο Gamble, έπειτα και από τα στοιχεία που έδειξαν αναπάντεχη αύξηση των γερμανικών λιανικών πωλήσεων κατά 0,8%, σε μηνιαία βάση, το Μάιο. Οι γερμανικές εξαγωγές προς την υπόλοιπη Ευρώπη διασφαλίζουν ότι η χώρα παραμένει μια κερδοφόρος ατμομηχανή της περιοχής, όμως, την ίδια στιγμή, αλλά αυτός ο πλούτος επιστρέφει στα κράτη της περιφέρειας, μέσω των προγραμμάτων διάσωσης.

“Η Γερμανία είναι το μεγάλο πρόβλημα. Έχουμε αυτή τη μεταφορά πλούτου που συνεχίζεται όλη την ώρα από την περιφέρεια προς τον πυρήνα και αυτό που κάνει η Γερμανία είναι να ανακυκλώνει το χρήμα αυτό, σαν χρηματοδότηση προς την περιφέρεια. Αυτό που κανείς δεν επισημαίνει είναι πόσο εξαρτημένο έχει γίνει αυτό το φρικτό, γιγαντωμένο γερμανικό τραπεζικό σύστημα. Το οποίο μου φαίνεται σαν ένα από τα χειρότερα στον κόσμο”, λέει.

Μάλιστα, ο Gambles μιλά ειδικά για την Deutsche Bank, την οποία χαρακτηρίζει σαν “ατύχημα έτοιμο να συμβεί”. “Η Deutsche εξακολουθεί να έχει τρομακτική μόχλευση, στηριγμένη σε ενεργητικό πολύ φτωχής ποιότητας. Ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο εφαρμόστηκαν οι πολιτικές τις οποίες είχαμε από το 2008, ήταν μια προσπάθεια να κρατηθεί το γερμανικό τραπεζικό σύστημα ζωντανό”.

Πηγή: “Το γερμανικό τραπεζικό σύστημα είναι ένα ατύχημα έτοιμο να συμβεί” | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/15972/germaniko-trapeziko-systima-einai-ena-atyhima-etoimo-na-symvei#ixzz2jeoqxts1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s