Το πολιτικό who-is-who των νέων διοικητών της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας

Το πολιτικό who-is-who των νέων διοικητών της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας

Και μετά από μήνες και μήνες αναμονής, σήμερα βγαίνουν-αύριο βγαίνουν-πότε βγαίνουν επιτέλους (κάποιοι θα θυμούνται ότι την Τετάρτη 8 Μαΐου, μετά την Κυριακή του Πάσχα, ήταν Η μέρα), ανακοινώθηκαν σήμερα τα ονόματα των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών σε δεκάδες νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, μεταξύ αυτών και 5 νοσηλευτικών ιδρυμάτων της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας.

Κάποια πρόσωπα που ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με βάση την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης, ίσως αποτέλεσαν έκπληξη για τις τοπικές κοινωνίες, άλλα όμως ήταν “στανταράκια” από την πρώτη στιγμή που είχαν διαρρεύσει οι υποψηφιότητες.

Έτσι, μετά και τις αντιδράσεις σε πολλά επίπεδα που είχε προκαλέσει ο μέχρι και χθες διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Ηλίας Σκυλλάκος, από σήμερα αποτελεί παρελθόν και τη θέση του παίρνει το άτομο που εξαρχής θεωρήθηκε σίγουρο για αυτή τη θέση, ο Λαρισαίος γιατρός-πνευμονολόγος Θανάσης Μητσιός, στενός συνεργάτης και υποστηρικτής του Αντώνη Σαμαρά από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης. Ο Θ. Μητσιός επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνων των γιατρών στο ΙΚΑ Λάρισας, καθώς και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων μέχρι τις 29.12.2012 –σήμερα παραμένει απλός δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφώσας παράταξης.

Το δεύτερο στέλεχος με ευθεία αναφορά στην ΠΟΛ.ΑΝ. είναι ο Θεόδωρος Κουτσιανάς, που τοποθετήθηκε αναπληρωτής διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Ο Θ. Κουτσιανάς είναι γνωστός στους Καρδιτσιώτες ως επιφανές στέλεχος της Πολιτικής Άνοιξης τα χρόνια εκείνα, αλλά και επειδή διετέλεσε διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σοφάδων.

Ένας …γνωστός απ’ τα παλιά στους Λαρισαίους –και όχι μόνο- και ο νέος Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, αφού πρόκειται για τον νεοδημοκράτη οικονομολόγο Γιώργο Σουφλιά και τ. γραμματέα Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ. Ο ξάδελφος του πρώην ΠΕΧΩΔΕ έχει επίσης θητεύσει επί σειρά ετών και στο τιμόνι του ΕΟΜΜΕΧ.

Στα …μπλε “ντύθηκε” και το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, αφού Διοικήτρια ορίστηκε η πολιτική μηχανικός Λένα Τσεκούρα. Η Λ. Τσεκούρα δεν είναι άγνωστη στους Λαμιώτες αφού στο παρελθόν έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος Λαμιέων και κατήλθε ως υποψήφια για την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας) το 2010 με το ψηφοδέλτιο που στηρίχτηκε από τη ΝΔ (συνδυασμός “Μαζί για τη Στ. Ελλάδα της Ανάπτυξης”). Δημοσιογραφικές πληροφορίες τη θέλουν να είναι στα άτομα που βολιδοσκοπείται να πλαισιώσει το ψηφοδέλτιο του Κ. Μπακογιάννη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Μία ακόμη κυρία, ντυμένη όμως στα πράσινα, έρχεται από το Βόλο για να αναλάβει αναπληρώτρια Διοικήτρια του ΠΓΝΛ. Πρόκειται για τη δεύτερη σε σταυρούς (3445) –κάτω από τον Κ. Καρτάλη) υποψήφια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο ν. Μαγνησίας το Μάιο του 2012 Ευδοκία (Εύη) Αδαμάκη-Τζαβέλλα, περιφερειακή σύμβουλο (Μαγνησίας) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η αρχιτεκτόνισσα Ε. Αδαμάκη έχει διατελέσει αντινομάρχης Μεταφορών-Επικοινωνιών, Τουρισμού, Πολιτισμού Μαγνησίας επί εποχής Παπατόλια, πρώην μέλος ΔΣ του ΕΟΤ (2012) και πρώην μέλος ΔΣ της ΜΟΔ ΑΕ (2011).

Όσο κι αν ο “δαιμόνιος” ρεπόρτερ έψαξε, δεν κατάφερε να βρει κάτι για τον νέο Διοικητή του Γ.Ν. και Κ.Υ. Κύμης Ευάγγελο Χατζημαργαρίτη, αν και πιθανόν οι Ευβοιώτες να ξέρουν καλύτερα.

Τα παραπάνω πρόσωπα έρχονται να συμπληρώσουν το πολιτικό “παζλ” της 5ης ΥΠΕ, μετά την από μηνών (Ιανουάριος 2013) τοποθέτηση του Δημήτρη Σωτηρόπουλου από τον Παλαμά στο ΓΝ Καρδίτσας, γιο γνωστού τοπικού στελέχους επίσης της ΠΟΛ.ΑΝ., καθώς και τον ορισμό του γνωστού Λαρισαίου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ Κώστα Καραμπάτσα στη θέση του διοικητή του ΓΝ Βόλου.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2013/10/31/to-politiko-who-is-who-ton-neon-diikiton-tis-5is-ipe-thessalias/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s