Ποτέ την Κυριακή – Κλειστά τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα κόντρα στο νομοσχέδιο| Πάτρα

 

Πάτρα: Ποτέ την Κυριακή – Κλειστά τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα κόντρα στο νομοσχέδιο

 

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στην Πάτρα με τονΕμπορικό Σύλλογο να εναντιώνεται στο νομοσχέδιο που έχει προωθήσει το υπουργείο.
Η απόφαση του Συλλόγου είναι να μην ανοίξει κανένα κατάστημα και σύμφωνα με τον πρόεδρο του, Γιώργο Ρώρο, οι περισσότεροι καταστηματάρχες της Πάτρας έχουν αποφασίσει ότι θα είναι κλειστοί.

Στην απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές έχουν αντιταχθεί και εμποροϋπάλληλοι, που προχωρούν σε απεργία την Κυριακή. Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και τις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας σε ανακοίνωσή του για την απεργία της Κυριακής 3 Νοεμβρίου αλλά και για την απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Νοεμβρίου επισημαίνει:

«Η απεργία στις 6 Νοέμβρη, όπως και η απεργία των εργαζομένων στο Εμπόριο την Κυριακή 3 Νοέμβρη που θέλει η εργοδοσία να λειτουργήσουν καταστήματα, να είναι κινητοποιήσεις που θα σηματοδοτήσουν νέες εξελίξεις. Να δώσουν το έναυσμα για τη συνέχεια της πάλης μας. Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε! Οι δυσκολίες του αγώνα είναι πολλές αλλά όχι ανυπέρβλητες. Για να ανασάνουμε σήμερα, χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε.

Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας! Οι επιχειρήσεις χωρίς εμάς δεν λειτουργούν! Να πιστέψουμε στη δύναμή μας και το δίκιο μας!  Στο αντιλαϊκό μπλόκο κυβέρνησης, μονοπωλίων, Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιπαραθέτουμε την Κοινωνική Συμμαχία (εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, φοιτητών, φτωχών αγροτών), που είναι ικανή να αντιπαλέψει με συνέπεια κάθε προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής, αλλά και κάθε άλλου μέτρου που μας εξαθλιώνει.

Είναι ικανή να δώσει όλες τις δυνάμεις απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο». 

Πηγή: http://www.patrasevents.gr/Politics/ca9309a4-f241-4e93-b193-75f3e4d81fe9/patra-pote-tin-kyriaki-kleista-ta-perissotera-emporika-katastimata-kontra-sto-nomosxedio

 

 

Εμπορικός Σύλλογος Πατρών: Κλειστά ΟΛΑ τα καταστήματα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου

 

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο επισκέφθηκε την Παρασκευή 25.10.13 το Προεδρείο του Ε&ΕΣΠ.

Ο Πρόεδρος ανέλυσε τις θέσεις του Ε&ΕΣΠ σχετικά με το θέμα των Κυριακών και τις επιπτώσεις στις μικρές επιχειρήσεις.
Ενημέρωσε για τις δραστηριότητες που έχει αποφασίσει και την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ε&ΕΣΠ την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 τα καταστήματα να είναι κλειστά.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε τις πάγιες θέσεις της εκκλησίας και του ιδίου ότι η Κυριακή είναι ημέρα αργίας, αφιερωμένη στην θρησκεία, την εκκλησία, την οικογένεια. Προέτρεψε με όποιο κόστος να διατηρηθεί ο θεσμός της Κυριακάτικης Αργίας .

Είναι κοινή θέση ότι με την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας η συνοχή της Ελληνικής οικογένειας κινδυνεύει να διαρραγεί, οι κοινωνικοί δεσμοί χαλαρώνουν ενισχύεται η αποξένωση, η ψυχική ερήμωση και πνευματική ένδεια.

Το Δ.Σ. του Ε&ΕΣΠ θα συνεχίσει τις επαφές του το επόμενο διάστημα με άλλους φορείς, ενώσεις καταναλωτών κ.ά.
Παρόντες στη συνάντηση εκτός από τον Πρόεδρο κ. Γ. Ρώρο ήταν οι κ.κ. Στριφτούλιας Νικ., Σπυρόπουλος Αθαν. , Παπαζαφείρης Βας. και Μπαρδάκης Πάρ.

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 ΟΛΑ τα καταστήματα κλειστά.

Οι καταναλωτές δεν πραγματοποιούν καμία συναλλαγή με εμπορικό που είναι ανοικτό, γυρίζουν την πλάτη.

Να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s