Πενταπλασιάζεται ο φόρος στα αγροτεμάχια με κατοικία, ανεξαρτήτως επιφάνειας

agrotemaxia

Πενταπλάσιος γίνεται ο φόρος στα αγροτεμάχια με τον Ενιαίο Φόρο ακινήτων, ανεξάρτητα από την επιφάνεια.

Σύμφωνα με το iefimerida, χαρακτηριστικό είναι ότι για 10 στρέμματα στη Π. Φώκαια, παραθαλάσσια, σε επαρχιακή οδό, ο φόρος- εάν δεν υπάρχει κατοικία στο αγροτεμάχιο- υπολογίζεται στα 173,25 ευρώ, αλλά εάν υπάρχει κατοικία, τότε ο φόρος πενταπλασιάζεται και φτάνει στα 866,25 ευρώ! Για 3,5 στρέμματα στη Ραφήνα, με μονοετή καλλιέργεια, όχι παραθαλάσσιο, ο Φόρος χωρίς κατοικία υπολογίζεται στα 20,21 ευρώ, αλλά αν υπάρχει κατοικία διαμορφώνεται στα 101,05 ευρώ! Για 20 στρέμματα στην Καλαμάτα, ελαιώνα, όχι παραθαλάσσιο, ο Φόρος χωρίς κατοικία είναι 65 ευρώ, αλλά εάν υπάρχει κατοικία ο ιδιοκτήτης “τιμωρείται” με 325 ευρώ!

Το χέρι στη τσέπη θα συνεχίσουν να βάζουν και όσοι ιδιοκτήτες δεν μπορούν, πλέον, να αποπερατώσουν τη κατασκευή κατοικίας, λόγω οικονομικής αδυναμίας. Ο φόρος στα γιαπιά υπολογίζεται με Συντελεστή απομείωσης 0,4, ενώ ως ημιτελή θεωρούνται όσα δεν είναι ηλεκτροδοτούμενα ή έχουν εργοταξιακό ρεύμα και παραμένουν «κενά». Για 70 τ.μ. Μονοκατοικία, 5ετίας, στη Νάξο, ο Φόρος εάν είχε ολοκληρωθεί η κατοικία, θα ήταν 514 ευρώ αλλά και τώρα θα επιβαρύνεται με φόρο 206 ευρώ! Ανάλογες είναι οι επιβαρύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας. Για 100 τ.μ. μονοκατοικία, 5ετίας, ο φόρος… γιαπιού στη Τήνο διαμορφώνεται στα 245 ευρώ, στην Ερέτρια στα 157 ευρώ, στα Χανιά στα 294 ευρώ, στη Κέρκυρα στα 490 ευρώ!

Ακόμα και στις περιπτώσεις όπου φαίνεται να υπάρχει ελάφρυνση από την εφαρμογή του νέου Φόρου, αυτό προκύπτει εάν η σύγκριση γίνει και με το Τέλος Ακινήτων, που είχε υποτίθεται έκτακτο χαρακτήρα. Για 80 τ.μ. στη Πετρούπολη, 10ετίας, 3ου ορόφου, με πρόσοψη, το 2013 ο ιδιοκτήτης του δεν επιβαρύνθηκε με ΦΑΠ αλλά μόνο με Έκτακτο Τέλος Ακινήτων 391 ευρώ. Το 2014, θα κληθεί να πληρώσει Ενιαίο Φόρο 341 ευρώ. Για 100 τ.μ. στη Νέα Σμύρνη, 5ετίας, 4ου ορόφου, γωνιακό, το 2013 ο ιδιοκτήτης του επιβαρύνθηκε με ΦΑΠ 90 ευρώ αλλά και με Έκτακτο Τέλος Ακινήτων 1.020 ευρώ. Το 2014, ο φόρος, που ενσωματώνει το Έκτακτο Τέλος, υπολογίζεται στα 756 ευρώ.

Πηγή: Iefimerida.gr

 

http://www.paraskhnio.gr/pentaplasiazetai-o-foros-sta-agrotem/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s