Να γιατί οι Γερμανοί ξαναέρχονται! – Κτίζουν οικονομικές ζώνες και επέλεξαν τις «βάσεις» για να φέρουν την τράπεζα τους

image

Η ανάγκη χαλάρωσης των όρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης, δίνοντας παράλληλα τις απαραίτητες ανάσες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι οι βασικοί παράγοντες της έλευσης του γερμανικού τραπεζικού ομίλου Sparkassen, στην Ελλάδα και ειδικότερα σε συγκεκριμένες περιοχές.

Ο γερμανικός τραπεζικός όμιλος που σκοπεύει να δημιουργήσει ένα δίκτυο καταστημάτων ξεκινώντας από την Πάτρα, την Κατερίνη και την Καλαμάτα, έρχεται στην Ελλάδα με τις ευλογίες της κρατικής τράπεζας της Kreditanstalt fur Wiederaufbau/, τη γνωστή μας KfW/ Τράπεζα Ανασυγκρότησης, έχοντας σαν στόχο να δημιουργήσει ειδικές οικονομικές ζώνες σε μία περιφέρεια της Ευρώπης που οικονομικά πλέον θα ανήκει στην “μητροπολιτική” Γερμανία.

Έχοντας την συνείδηση ότι οι θυσίες που γίνονται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα δεν θα μπορούσαν να κρατήσουν περισσότερο, σε μία κοινωνία που “βράζει”, αλλά και ότι χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα προσαρμογής, σκοπεύουν να κτίσουν δίκτυα στην περιφέρεια της Ελλάδας, επιλέγοντας την κάθε θέση ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Η Πάτρα επιλέχθηκε ως μία σημαντικότατη διαμετακομιστική πύλη με την Ευρώπη. Η Κατερίνη και η Δυτική Μακεδονία λόγω των πολλών μεταναστών από την περιοχή που εργάζονται στα βιομηχανικά κέντρα της Γερμανίας. Όσο για την Καλαμάτα στην οποία ήδη έχουν κάνει επίσκεψη εκπρόσωποι του γερμανικού τραπεζικού ομίλου, επιλέχτηκε προφανώς εξαιτίας της τουριστικής ανάπτυξης, αλλά και της πρωτογενούς παραγωγής που την χαρακτηρίζει.

Στην Πάτρα απομένει να δούμε και την επίσημη επίσκεψη των Γερμανών.

http://patrasevents.gr/Politics/63ee7199-0815-47e7-b199-3c498a80b294/patra-na-giati-oi-germanoi-xhanaerxontai-ktizoyn-oikonomikes-zones-kai-epelexhan-baseis-gia-na-feroyn-tin-trapeza-tous?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

O kokomaos

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s