ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΝ….ΣΗΜΙΤΗ;

SHMITHS

Μόνο τυχαία δεν είναι η κινητικότητα που εμφανίζεται στο χώρο της κεντροαριστεράς υπό τις δημόσιες και πλέον επίσημες ευλογίες του

Τα δικά της μέτρα και σταθμά θέλει να επιβάλει στην Ελλάδα η Γερμανία  μέσω της Τρόικας, προωθώντας ένα πρόσωπο της δικής της αποδοχής για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας που δεν είναι άλλος από τον Κώστα Σημίτη!

Τον άνθρωπο που ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου τον χαρακτήριζε φανατικό γερμανόφιλο και πράκτορα των Μυστικών Υπηρεσιών της Γερμανίας» (Βλέπε εδώ)!!!

Τι να πρωτοθυμηθεί κανένας:

-Το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, με το οποίο έγινε η μεγαλύτερη και βιαιότερη αναδιανομή πλούτου από τους πολλούς στους λίγους;

-Τις σπατάλες της Ολυμπιάδας, η πρωθιέρεια της οποίας περιοδεύει την επικράτεια για να πωλήσει το βιβλίο της κατηγορώντας το πολιτικό σύστημα;

-Τα σκάνδαλα με τους εξοπλισμούς, που οδήγησαν τον τότε Υπουργό Άμυνας να κατοικοεδρεύει στις φυλακές Κορυδαλλού;

-Τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο και τα Ιμια;

-Τα «μαύρα» του Τσουκάτου που πήγαν στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ και για τα οποία δεν ακούμε κουβέντα;

-Το γιγάντωμα της διαπλοκής και των κρατικοδίαιτων εργολάβων;

-Η ένταξη της χώρας στο ευρώ με όρους που προδίκαζαν την υποδούλωσή της.

Και πολλά άλλα.

Την ίδια ώρα, η κίνηση των 58 για την «Ελιά» σηματοδοτεί την ύστατη μεθόδευση διαπλοκής κατασκευαστών και εφοπλιστών και συγκεκριμένα του συστήματος των εκδοτών, για να διατηρηθεί η προνομιακή σχέση τους με το κράτος κατά παρέκκλιση κάθε έννοιας δικαίου.

Πρόσωπα όπως ο κ. Τάσος Γιαννίτσης αλλά και ο κ. Νίκος Μπίστης φέρονται να έχουν επιδοθεί σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις ούτως ώστε η «Ελιά» τους να έχει ρόλο και λόγο στις πολιτικές εξελίξεις.

Όπως επισημαίνουν, πολιτικοί παρατηρητές, επιδιώκουν να διασφαλίσουν το αφορολόγητο των εφοπλιστών και την ιδιότυπη ασυλία μιας κάστας της ντόπιας πλουτοκρατίας που συνθέτει το σύστημα της διαπλοκής από το 1996 έως και σήμερα, προωθώντας τα δικά τους συμφέροντα.

Μετά ειδικά από την πιθανή συμμετοχή των σοσιαλδημοκρατών ( σταθερό σημείο αναφοράς του Κ. Σημίτη) στην κυβέρνηση της Γερμανίας, αποφάσισε να κάνει και μία επίδειξη πολιτικής πυγμής και στιβαρότητας ενθαρρύνοντας το πολιτικό κείμενο των «58» (όλοι καταξιωμένοι και αναγνωρίσιμοι στους χώρους που κινούνται), που επί της ουσίας προαναγγέλλει την ανασύνταξη της κεντροαριστεράς με τη σφραγίδα του Κώστα Σημίτη!

Την Κυριακή τυχαία (;) διέρρευσε ότι η ΝΔ δεν αποκλείει την στήριξη Προέδρου της Δημοκρατίας από το χώρο της Αριστεράς. Φυσικά σε μια τέτοια περίπτωση, ένας είναι αυτός που συνδυάζει την πολιτική εμπειρία και τις καλές σχέσεις με αυτούς που πρέπει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και δεν είναι άλλος απο τον αρχιερέα της μεταπολιτευτικής διαπλοκής, Κωνσταντίνο Σημίτη!

 

http://aienaristeyein.com/2013/10/20/%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF/

Advertisements

2 responses to “ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΝ….ΣΗΜΙΤΗ;

 1. Ο ψευδόμενος κ. Σημίτης, καταστροφέας του ΠΑΣΟΚ και της χώρας

  Θεόδωρος Κατσανέβας
  Τετ, 16/10/2013 – 21:00
  Στο «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής 13/10/2013 σε ρεπορτάζ που υπογράφει ο Γρηγόρης Τζιοβάρας, ο τ. πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Σημίτης, αφού εμφανίζεται να επικροτεί τη σημερινή οικονομική πολιτική του Γιάννη Στουρνάρα, αναφέρει ότι, ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε το 1981 πως «το πρόγραμμα είναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει» και ότι κυβερνητικό πρόγραμμα δεν είχε γίνει ποτέ. ! Αναρωτιέμαι αν αυτό το χοντρό ψέμα οφείλεται στην ασθενική του μνήμη, στο γεγονός ότι ήταν πάντα «απόβλητος» από τις ιδεολογικές καταβολές του τότε ΠΑΣΟΚ όπως ο ίδιος αυτοχαρακτηρίζεται, ή έχει σχέση με τη βαθιά προσωπική του έχθρα απέναντι στον ιδρυτή της παράταξης και ευεργέτη του.

  Η απτή αλήθεια είναι ότι, το πρόγραμμα που είχε αναλάβει να συντάξει ο σεμνός Απόστολος Λάζαρης καθυστερούσε και γι’ αυτό ο Ανδρέας Παπανδρέου εμπιστεύτηκε την ολοκλήρωσή του στο Γιώργο Γεννηματά και κατά δεύτερο λόγο σε εμένα. Θυμάμαι μάλιστα όταν τον ρώτησα πότε πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, να μου απαντά «χθές Θόδωρε». Το πρόγραμμα με τον τίτλο «Διακήρυξη Κυβερνητικής Πολιτικής» έκτασης 112 σελίδων, υπό την επίβλεψη του Γιώργου Γεννηματά και του ίδιου του Ανδρέα Παπανδρέου, με τη συμμετοχή πολλών στελεχών και τεχνοκρατών του ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής, ολοκληρώθηκε και διανεμήθηκε έγκαιρα πριν τις εκλογές του 1981. (Βλ. σχετικές επισυναπτόμενες φωτοτυπίες).

  Επειδή η αναφορά αυτή του κ. Σημίτη εντάσσεται στο συστηματικό βομβαρδισμό της κοινής γνώμης ότι η πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου της εποχής εκείνης ευθύνεται για τη σημερινή οικονομική μας τραγωδία, παραπέμπω, σχετική αναφορά, μεταξύ άλλων, από το βιβλίο του Νίκου Νικολάου, « Πρόσωπα της οικονομίας», εκδόσεις Λιβάνη, 2008. ( σελ.121-125)

  «Παρ’ ότι και εγώ τότε σαν οικονομικός συντάκτης της «Καθημερινής» καταστροφολόγησα αρκετά, τώρα, ύστερα από τόσα χρόνια, ανασκοπώντας χωρίς φανατισμό τις τότε εξελίξεις πρέπει να παραδεχθώ ότι η πολιτική του Ανδρέα ήταν σωστή κοινωνικά και πολιτικά, γιατί ανέλκυσε από το περιθώριο και ενέταξε στο κοινωνικό σώμα, στρώματα μη προνομιούχων……Το ότι τότε δεν έγινε ανατροπή της οικονομικής ισορροπίας προκύπτει σαφώς από τις μακροοικονομικές σειρές που έχει επεξεργαστεί για την ελληνική οικονομία η Eurostat…… Ένα άλλο επιχείρημα κατά των αυξήσεων που και αυτό είναι έωλο, είναι ότι εξαιτίας αυτών καταχρεώθηκε δήθεν η χώρα και αυξήθηκε το δημόσιο χρέος….».

  Ο κ. Σημίτης, συλλαμβάνεται ψευδόμενος, εκτός από αχάριστος καταστροφέας της παράταξης που τον ανέδειξε, αλλά και της ίδιας χώρας ως Πρωθυπουργός-προμπομπός της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας.

  – See more at: http://drachmi5.gr/politiki-apopseis/o-pseydomenos-k-simitis-katastrofeas-toy-pasok-kai-tis-horas#sthash.UXj45pEt.dpuf

 2. Βέβαια και προκειμένου να είναι “Δημοκρατική” η επιλογή του Προέδρου, κατά πάσα πιθανότητα θα εμφανιστεί και δεύτερος διεκδικητής του τίτλου, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα (προσωπική εκτίμηση) θα είναι ο πρόεδρος της ΔημΑρ. και συνένοχος της παράδοσης της κυριαρχίας της χώρας κ. Φώτης Κουβέλης!
  Δηλαδή ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί υπό το πρίσμα της Δημοκρατίας και με τους αλαλαγμούς των βολεμένων και υπόδουλων “ζόμπι” της Ιδιωτικής Τηλεόρασης!
  Εν ολίγοις…. το μη χείρον βέλτιστο!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s