Σάλος στη Γερμανία από τα 690.000 ευρώ που πήρε η Μέρκελ από την BMW

Τριγμούς προκαλεί η αποκάλυψη του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς Ντι Λίνκε ότι οι Χριστιανοδημοκράτες δέχθηκαν μεγάλη δωρεά από τρεις μεγαλομετόχους της BMW.

Το αντιπολιτευόμενο κόμμα αναφέρθηκε στην δωρεά, ως απόδειξη μιας ιδιαιτέρως στενής σχέσης μεταξύ της Μέρκελ και των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.
Η χορηγία έγινε λίγες ημέρες προτού η Γερμανία μπλοκάρει την εισαγωγή αυστηρότερων κανονισμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα. Το κόμμα της Μέρκελ παραδέχθηκε ότι έλαβε ποσό ύψους 690.000 ευρώ από στελέχη της BMW. Ωστόσο, υποστήριξε ότι η αποδοχή της δωρεάς ήταν «εντελώς άσχετη με κάθε μεμονωμένη πολιτική απόφαση». Η δωρεά ανακοινώθηκε σε ιστοσελίδα της Βουλής και μετατόπισε προς στιγμήν το ενδιαφέρον από τον σχηματισμός κυβέρνησης.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε με οργή.

«Είναι η πιο κραυγαλέα περίπτωση εξαγοράς της πολιτικής εδώ και πολύ καιρό» δήλωσε ο Κλάους Ερνστ, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Αριστερά. Πράγματι, μόλις την περασμένη Δευτέρα το συμβούλιο των υπουργών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο ανέβαλε την απόφαση για τη μείωση των εκπομπών ρύπων από το 2020, έπειτα από πιέσεις της Γερμανίας.
Το έμβασμα της BMW έγινε στις 9 Οκτωβρίου, δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές, για να μην εκληφθεί ως προσπάθεια επηρεασμού, εξήγησε εκπρόσωπος της οικογένειας Κβαντ της BMW, η οποία στηρίζει επί χρόνια το κόμμα της Μέρκελ, είτε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση.

Πηγή: Σάλος στη Γερμανία από τα 690.000 ευρώ που πήρε η Μέρκελ από την BMW | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/126296#ixzz2hvBTfyhw

O kokomaos

Advertisements

One response to “Σάλος στη Γερμανία από τα 690.000 ευρώ που πήρε η Μέρκελ από την BMW

 1. Ό,τι θέλουν κάνουν την Ευρώπη οι Γερμανοί

  H Γερμανία κατάφερε να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους της να αναβάλουν την εισαγωγή νέων περιορισμών στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Ειδικότερα, οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συμφώνησαν να αναθεωρήσουν τη συμφωνία του Ιουλίου, που προέβλεπε ότι από το 2020 και μετά το μέσο αυτοκίνητο δεν θα πρέπει να παράγει πάνω από 95 γραμμάρια εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

  Η Γερμανία, η οποία ουσιαστικά προστατεύει τα συμφέροντα κατασκευαστών πολυτελών αυτοκινήτων, πρότεινε λοιπόν το μέτρο να μην εφαρμοστεί μέχρι το 2024, προκαλώντας τις αντιδράσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων.

  «Η αποδυνάμωση των συμφωνηθέντων για το 2020 ορίων, τα οποία ήταν προ πολλού γνωστά, αποτελεί ένα εξευτελιστικό δόλωμα για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες και θα επιβραδύνει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που έχουν ως στόχο τη δημιουργία αποδοτικότερων αυτοκινήτων, τα οποία ρυπαίνουν λιγότερο», δήλωσε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ρεμπέκα Αρμς.

  Την απογοήτευσή της εξέφρασε και η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδια για θέματα κλιματικής αλλαγής Κόνι Χέντεγκαρντ, προσθέτοντας ότι η γερμανική πρόταση για αναβολή της πλήρους εισαγωγής των περιορισμών δεν είναι αποδεκτή.

  http://rizopoulospost.com/%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7-%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD/#axzz2i0mVH2oH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s