Απάντηση της ΕΣΗΕΑ στον Π. Καψή για τα περί εκκένωσης του Ραδιομεγάρου

Απάντηση της ΕΣΗΕΑ στον Π. Καψή για τα περί εκκένωσης του Ραδιομεγάρου

«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τον κ. Καψή να σταματήσει να παίζει με τις λέξεις, να διασπά και να απειλεί τους εργαζόμενους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση

Ο Παντελής Καψής ύστερα από ερώτηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Κρεμαστινού, παραδέχτηκε ότι έχει καθυστερήσει πολύ η δημιουργία του Νέου Φορέα (ΝΕΡΙΤ) και ότι το πρόγραμμα της μεταβατικής ΔΤ είναι υποδεέστερο της ΕΡΤ. Ωστόσο, αντί να παραδεχτεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί μετά το κυβερνητικό πραξικόπημα της 11 ης Ιουνίου 2013 και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, εντελώς αυθαίρετα, για μια ακόμα φορά, προσπάθησε να μεταφέρει την ευθύνη στους αγωνιζόμενους απολυμένους συναδέλφους της ΕΡΤ.

Είπε συγκεκριμένα : «Αυτή τη στιγμή είναι όμηροι 1.200 εργαζόμενοι λόγω της κατάληψης στην Αγία Παρασκευή και σε αυτό οφείλεται το ότι είναι υποδεέστερο το πρόγραμμα. Πολύ σύντομα θα προκηρυχθούν οι μόνιμες θέσεις για τη νέα τηλεόραση. Αν η ΔΤ δεν μπει στο Ραδιομέγαρο, δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην κάλυψη της Προεδρίας» .

Ο κ. Καψής προφανώς αναφέρεται στους «προκριθέντες» ενδιαφερόμενους να εργαστούν στη μεταβατική ΔΤ, τους οποίους δεν έχει βεβαίως προσλάβει, όπως τους είχε υποσχεθεί, και συνεπώς ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν καταστήσει ομήρους. Ομήρους σε έναν ανήθικο πολιτικό σχεδιασμό πρόκλησης «εμφυλίου» μεταξύ των εργαζομένων.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τον κ. Καψή να σταματήσει να παίζει με τις λέξεις, να διασπά και να απειλεί τους εργαζόμενους. Αν θέλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της χώρας έναντι της EBU οφείλει να βρει τρόπο να ξαναλειτουργήσει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με σοβαρότητα και θεσμική διαφάνεια, να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με την ΕΣΗΕΑ και όχι να συνεχίζει να αγνοεί τη νομιμότητα με πελατειακά κόλπα, εποχικές συμβάσεις, ανασφάλιστη εργασία, αδιευκρίνιστες δαπάνες και ξεπούλημα της περιουσίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων.

http://t.co/txpAI8Y9eW

O kokomaos

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s