“ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ & ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ”: Δραματικές εξελίξεις για τον κλάδο της φυσικοθεραπείας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.

To Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. πληροφορήθηκε, χθες Τετάρτη 9/10/2013, από επίσημες πηγές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ότι η προϋπολογισθείσα δαπάνη Φυσικοθεραπείας των 70 εκ. ευρώ για το έτος 2013, δεν ισχύει, καθώς η αναδιάρθρωση του προϋπολογισμού που συντελέστηκε, «αποκάλυψε» ότι δεν υπήρχε ξεχωριστός κωδικός, και ως εκ τούτου θα κληθούμε να μοιραστούμε από κοινού την υπέρβαση των παρόχων που βρίσκονται στον ίδιο κωδικό με εμάς (διαγνωστικά εργαστήρια, αμοιβές ιατρών κατά πράξη και περίπτωση), σε ό, τι αφορά τα ποσοστά του clawback.

Η υπέρβαση των συμβεβλημένων Φυσικοθεραπευτών, είναι στο 8μηνο της τάξης του 20% , και με βάση αυτό το ποσοστό αναμέναμε ότι θα μας επιβληθεί το clawback.

Mε τα λογιστικά τρικ των ειδημόνων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., o ετήσιος προϋπολογισμός της Φυσικοθεραπείας φτάνει μόλις στα 49 εκ. ευρώ. Με τον νέο δεδομένο θα κληθούμε να επιστρέψουμε στο τέλος του χρόνου σχεδόν το 50% των αμοιβών μας.

Θεωρούμε λογικό και αυτονόητο ότι: ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΑΡΟΧΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ.

Υπάρχουν επίσημα έγγραφα και διαβεβαιώσεις Υπουργών, που καθόριζαν την δαπάνη Φυσικοθεραπείας στα 70 εκ. ευρώ. Η επίσημη διαβεβαίωση του αρμοδίου Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη ότι : «…οι επιστροφές του κάθε παρόχου θα είναι ανάλογες με την υπέρβασή του…» φαίνεται ότι ανατρέπεται.

Σήμερα 10/10/2013, σε έκτακτη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη, αλλά και τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Μπέζα, εκφράσαμε την έντονη αποδοκιμασία μας για τους ερασιτεχνισμούς των υπευθύνων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., και ξεκαθαρίσαμε ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε να πληρώσουν οι φυσικοθεραπευτές τις δαπάνες των Διαγνωστικών Κέντρων, τα οποία (όπως δείχνουν τα στοιχεία) εκτοξεύουν τη δαπάνη του κοινού μας κωδικού, κάνοντας κάθε μήνα και μεγαλύτερες υπερβάσεις. Τονίσαμε ότι για άλλη μια φορά στη μνημονιακή περίοδο που βιώνουμε, καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο οι μικρότεροι σε δαπάνες, οι πλέον εγκρατείς σε υπερβάσεις, σε σχέση με άλλους παρόχους.

Καλούμε έκτακτη συνάντηση των Προέδρων των Π.Τ το Σάββατο 12/10/2013 στην Αθήνα, για τον προγραμματισμό δυναμικών κινητοποιήσεων.

Οι κινητοποιήσεις θα γίνουν σε ημερομηνία που θα καθοριστεί από τη συνάντηση των Προέδρων των Π.Τ με το Κ.Δ.Σ.

 

ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ 2.150 ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.

Η ΑΝΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

 

 

http://www.psf.org.gr/news_details.php?id=1765&catid=1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s