Στις ελληνικές καλένδες η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ

Της Μαρίνας Μάνη

Το «κακό» με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου είναι ότι πρέπει να κυρώνονται από τη Βουλή αλλιώς παύει η ισχύς τους.

Το… «καλό» είναι πως, στη δεύτερη περίπτωση, η ΠΝΠ δεν θα ισχύει μεν για το μέλλον, χωρίς να ακυρώνει όμως ό,τι προκάλεσε στο παρελθόν.

Ο λόγος για την ΠΝΠ βάσει της οποίας έκλεισε η ΕΡΤ. Βάσει αυτής, αρκούσε μία «απλή» υπουργική απόφαση για να κλείσει μία ΔΕΚΟ ή ένας δημόσιος οργανισμός.

Εκδόθηκε στς 10 Ιουνίου και κατατέθηκε στη Βουλή στις 18 του ίδιου μήνα. Κανονικά έπρεπε να κυρωθεί από το Σώμα εντός 40 ημερών, αλλά λόγω διακοπής των εργασιών της Ολομέλειας και λειτουργίας των Θερινών Τμημάτων το χρονκό περιθώριο για την κύρωση παρατάθηκε μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.

Η σχετική συνεδρίαση στη Βουλή είχε προσδιοριστεί για σήμερα αλλά μάλλον… δεν θα γίνει ποτέ.

Ο λόγος; Το ΠΑΣΟΚ, ως β΄κυβερνητικός εταίρος της τότε τρικομματικής κυβέρνησης, είχε προαναγγείλλει πως δεν θα ψήφιζε την κύρωση της εν λόγω ΠΝΠ και είχε διαφωνήσει με τη «γενικότητά της» καθώς θα ίσχυε «για κάθε ΔΕΚΟ» κλπ.

Κι αφού οι ψήφοι της ΝΔ δεν αρκούν, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να στείλει την ΠΝΠ …στις καλένδες. Το ότι δεν θα κυρωθεί βεβαίως δεν σημαίνει τίποτα για την ΕΡΤ αφού, όπως σημειώσαμε, ό,τι έχει γίνει στο διάστημα από την έκδοσή της μέχρι την ακύρωσή της, ισχύει. Δηλαδή, το «λουκέτο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Τα όποια νομικά κενά υπάρχουν σε σχέση μ΄αυτήν, θα καλυφθούν μέσω τροπολογίας που θα κατατεθεί οσονούπω…

Πηγή:www.capital.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s