ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !

ΟΚΤΩ ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΟΙ ΦΟΡΟΙ…ΔΗΜΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!

Η φορολεηλασία κατά των ιδιοκτητών ακινήτωνκατά την μνημονιακή περίοδο (χαρακτηριστικά οι φόροι στα ακίνητα είναι οκτώ φορές υψηλότεροι σήμερα σε σχέση με το 2008 ) έχει οδηγήσει σην εκτίμηση ότι δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις πάνω από τους μισούς ιδιοκτήτες ακινήτων, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας MARC με θέμα «Οι τάσεις στην αγορά ακινήτων», που παρουσιάστηκε την Τετάρτη (2/10) από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Θωμά Γεράκη, στο συνέδριο για την ανάπτυξη και αξιοποίηση ακινήτων της Prodexpo.

Ειδικότερα, το 25,1% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά στην ερώτηση «πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να πληρώσετε τους φόρους που αφορούν το ακίνητο σας;», ενώ ένα επιπλέον 20,3% απαντά μάλλον «όχι».

«Ναι», απαντά το 18,9% και «μάλλον ναι» το 35,7%.

Ο κίνδυνος δήμευσης της κατοικίας χιλιάδων πολιτών μοιάζει, πλέον, κάτι παραπάνω από ορατόςστη χώρα μας.

Έντονη ανησυχία εκφράζει ένα σημαντικός αριθμός ερωτηθέντων για το ενδεχόμενο αδυναμίαςαποπληρωμής του στεγαστικού δανείου που έχει λάβει. Ειδικότερα, το 10,1% απαντά «όχι» στην ερώτηση εάν «πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να αποπληρώσετε κανονικά τις δόσεις του στεγαστικού σας δανείου στο μέλλον;» ενώ ένα επιπλέον 27,4% απαντά «μάλλον όχι». «Ναι» απαντά το 29,8% και «μάλλον ναι» το 32,7%.

Το 12,3% των ερωτηθέντων απαντά ότι «έχει καθυστερημένες οφειλές αναφορικά με το στεγαστικό του δάνειο» και το 19,9% ότι ανταποκρίνεται στις δόσεις «συχνά με κάποια καθυστέρηση». Το 67,8% ανταποκρίνεται «πάντα στην ώρα του».
Σημαντικό εύρημα της δημοσκόπησης αποτελεί το ότι το 56% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι είναι καλύτερα να νοικιάζει σπίτι ενώ μόλις ένα 32,3% εκτιμά ότι συμφέρει να έχει ιδιόκτητο σπίτι.

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις των πολιτών για την πορεία των τιμών των ακινήτων το 65,9% εκτιμά ότι θα μειωθούν περισσότερο στη διάρκεια των επομένων 2-3 ετών, το 19,6% θα σταθεροποιηθούν και το 5,8% θα αυξηθούν. Στην αντίστοιχη έρευνα το 2006 το 71,1% εκτιμούσε ότι οι τιμές θα αυξηθούν.

Το 65,5% εκτιμά ότι η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για τα ακίνητα και η ουσιαστική ελάφρυνση της φορολογίας που βαραίνει τους ιδιοκτήτες θα τόνωνε την αγορά και μόλις το 6,4% η περαιτέρω μείωση των σημερινών τιμών και της αξίας των ακινήτων θα τόνωνε την αγορά.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 19 μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου του 2013 σε δείγμα 800 νοικοκυρών στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

 

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ “ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ” ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΪΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

H κυβέρνηση με τη νεοφιλελεύθερη, μνημονιακή φορολογική πολιτική που ακολουθεί, ευνοεί συστηματικά τους έχοντες και κατέχοντες, αποδεικνύοντας πως κύριος στόχος της είναι η αναδιανομή του πλούτου υπέρ του κεφαλαίου και των πλουσιότερων στρωμάτων της κοινωνίας.

Η υπερφορολόγηση της μικρής ακίνητης περιουσίας , όπως δείχνει και η έρευνα, έχει οδηγήσει στην ασφυξία τους μικροϊδιοκτήτες και πιθανότατα θα τους οδηγήσει στην οριστική απώλεια της ιδιοκτησίας τους.

Χωρίς καμία αιδώ, η συγκυβέρνηση, την ώρα που το δημόσιο χρέος της χώρας εκτινάσσεται με τις πολιτικές που ακολουθεί, αρνείται σημαντικά δημόσια έσοδα που θα προέκυπταν από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Μόνη λύση είναι η κατάργηση κάθε ταξικού «χαρατσιού» που ευνοεί τον μεγάλο πλούτο και αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να κάνει μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς η οποία θα λογοδοτεί μόνο στον κόσμο της εργασίας και τα φτωχά λαϊκά στρώματα . Με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα θα ανασάνει η πλειοψηφία που σήμερα ασφυκτιά και τα φορολογικά βάρη θα κατανεμηθούν σύμφωνα με τη φοροδοτική ικανότητα του καθένα.

 

 

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13610%3Aadynatoun-forous-idiokthtes-akinhtwn&catid=104%3A2010-07-14-16-10-32&Itemid=314

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s