Νετανιάχου: “Θα χτυπήσουμε ακόμη και μόνη μας το Ιράν” – OnAlert.gr

 

Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και είναι έτοιμο να δράσει “μόνο του” για να το εμποδίσει, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

“Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Αν το Ισραήλ είναι υποχρεωμένο να δράσει μόνο του, θα δράσει μόνο του”, πρόσθεσε μιλώντας από το βήμα της 68ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το Ιράν δεν έχει περάσει ακόμη την κόκκινη γραμμή, αλλά είναι σε θέση να “επιταχύνει” αν το θελήσει, σημείωσε εξάλλου ο ίδιος.

Ο μόνος τρόπος για να εμποδιστεί με ειρηνικό τρόπο μια ανάπτυξη από το Ιράν πυρηνικών όπλων είναι να συνδυαστούν σκληρές κυρώσεις με μια αξιόπιστη στρατιωτική απειλή, πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

“Μην εγκαταλείπετε τις πιέσεις (στο Ιράν)”, σημείωσε, προσθέτοντας ότι η μόνη συμφωνία που θα μπορούσε να γίνει με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί είναι αυτή που θα προέβλεπε “την πλήρη εξάλειψη του προγράμματος πυρηνικών όπλων του Ιράν”.

“Ο Ροχανί είναι ένας λύκος μεταμφιεσμένος σε πρόβατο. Ένας λύκος που προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια της διεθνούς κοινότητας. Όπως όλοι οι άλλοι, εύχομαι να μπορούσαμε να πιστέψουμε τα λόγια του Ροχανί, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στις πράξεις του Ιράν”, υπογράμμισε ακόμη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. 

Νετανιάχου: “Θα χτυπήσουμε ακόμη και μόνη μας το Ιράν” – OnAlert.gr.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s