Παιδιά εθισμένα στο αλκοόλ

Σχεδόν 300 παιδιά ηλικίας 11 ετών ή και μικρότερα επισκέφθηκαν, μέσα σε ένα χρόνο, τα επείγοντα των βρετανικών νοσοκομείων επειδή είχαν καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν χθες από το BBC.

Τα στοιχεία αυτά, που προέρχονται από τα 125 από τα 189 νοσηλευτικά ιδρύματα που έχει υπό την εποπτεία της η δημόσια υπηρεσία υγείας NHS, δείχνουν επίσης ότι τον τελευταίο χρόνο συνολικά 6.580 ανήλικοι εισήχθησαν σε νοσοκομεία για προβλήματα που σχετίζονταν με την κατανάλωση αλκοόλ. Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος σε σχέση με την περίοδο 2011-2012, όταν είχε φτάσει τους 7.821.

Επίσης, 1.897 ανήλικοι, εκ των οποίων οι 145 ήταν παιδιά κάτω των 11 ετών, νοσηλεύτηκαν για προβλήματα που σχετίζονταν με χρήση ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με την NHS ένας στους τέσσερις ανηλίκους που πίνουν αλκοόλ καταναλώνει ποσότητα ίση με 3,5 λίτρα μπίρας την εβδομάδα. 

Ο καθηγητής Ίαν Γκίλμορ είπε ότι ένα στα δέκα παιδιά ηλικίας 11 ετών ήπιε αλκοόλ την τελευταία εβδομάδα. “Υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια ότι ο αριθμός των ανηλίκων που καταναλώνουν αλκοόλ μειώνεται, όμως αυτοί που πίνουν ξεκινούν νωρίτερα και καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες”, εξήγησε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Real.gr – Διεθνή – Παιδιά εθισμένα στο αλκοόλ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s