Στο πρόγραμμα LEADER εντάχθηκαν 4 νέα έργα του Δήμου Ιωαννιτών

 

Στο πρόγραμμα Leader εντάσσονται τέσσερα έργα του Δήμου Ιωαννιτών και το αμέσως επόμενο διάστημα θα πάρουν το δρόμο της υλοποίησης.
Πρόκειται για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο παλιό δημοτικό σχολείο και τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στον οικισμό Χαροκοπίου με προϋπολογισμό 330 χιλιάδες ευρώ.
Αντικείμενο της προτεινόμενης πράξης  είναι οι απαραίτητες εργασίες, για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου κάτω από το παλαιό Δημοτικό Σχολείο καθώς και κοινόχρηστων χώρων εντός του οικισμού της Τ.Κ. Χαροκοπίου Δήμου Ιωαννιτών.
Στον χώρο δράσης  υπάρχουν τρία κτίρια με πολιτιστική ιδιότητα , η εκκλησία του χωριού, το πνευματικό κέντρο και το παλαιό δημοτικό σχολείο το οποίο δεν λειτουργεί πλέον .
Οι δράσεις σκοπεύουν στην ανάδειξή τους και στην αναβάθμιση της περιοχής με τις συνολικές παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στην μελέτη.
Με την ολοκλήρωσή του επιτυγχάνεται  ουσιώδης ενοποίηση και ανάδειξη του πυρήνα του οικισμού «Κεντρική πλατεία – Εκκλησία – Δημοτικό Σχολείο».
–           «Εκσυγχρονισμός και Ανάπτυξη Τουριστικής Προβολής του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών» με προϋπολογισμό   43.390 ευρώ.
Το έργο περιλαμβάνει την εκτύπωση υλικού για την προβολή της πόλης των Ιωαννίνων και την μετάφρασή του σε τρεις τουλάχιστον ξένες γλώσσες.  Περιλαμβάνει ακόμη ψηφιακό υλικό και τεχνολογικό εξοπλισμό για τον εκσυγχρονισμό του γραφείου τουρισμού.
–           «Αποκατάσταση και Αναβάθμιση Περιοχής Οχυρών Μπιζανίου» με προϋπολογισμό 45 χιλιάδες ευρώ.
Το έργο περιλαμβάνει την δημιουργία ενός λιθόστρωτου μονοπατιού που οδηγεί από το σημείο που τελειώνει ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος και ακολουθεί την  χάραξη του χωμάτινου μονοπατιού ως το υψηλότερο σημείο του λόφου όπου βρίσκεται ένα πολύ καλά σωζόμενο τμήμα των οχυρών.
Προβλέπεται ακόμη η τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων με ιστορικές αναφορές στην απελευθέρωση των Ιωαννίνων και τον ρόλο που διαδραμάτισαν τα οχυρά στην άμυνα των θέσεων του τουρκικού στρατού.
–           «Κατασκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης   (μπάσκετ) στον οικισμό Λυκοστόμου» με προϋπολογισμό 54 χιλιάδες ευρώ.
Το γήπεδο θα κατασκευαστεί σε δημοτική έκταση και θα αποτελέσει πόλο έλξης για την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s