Νέο υδροηλεκτρικό φράγμα στα Γρεβενά

Με κονδύλια του νέου επενδυτικού νόμου ενισχύεται η επένδυση κατασκευής υδροηλεκτρικού φράγματος στην περιοχή των Γρεβενών, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία, «Καραγιώργος ΑΤΕ», παρέλαβε την επιταγή πληρωμής της προκαταβολής της επιχορήγησης.

Την επιταγή παρέδωσε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου και είναι η τέταρτη κατά σειρά, που δίδεται σε βορειοελλαδική εταιρεία, μετά την έγκριση του επενδυτικού της σχεδίου και την ένταξή του στο νέο επενδυτικό νόμο.

«Το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στο πλαίσιο των νέων αρμοδιοτήτων του, συνεχίζει να επεξεργάζεται και να αξιολογεί τους φακέλους με τις προτάσεις των επενδυτικών σχεδίων, που έχουν καταθέσει επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, ώστε να δίνει τις απαιτούμενες προκαταβολές για να ξεκινούν επενδύσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη» σημείωσε ο κ. Καράογλου.
Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσπάθεια, διότι «με αυτόν τον τρόπο αξιοποιείται ο ελληνικός φυσικός πλούτος και βεβαίως δημιουργείται άλλη μια επιχείρηση, σε μια περιοχή της Ελλάδος όπου δυστυχώς καταγράφονται πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Λεωνίδας Καραγιώργος ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου και τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης για τη συνεργασία και πρόσθεσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι μέσω της επένδυσης θα δημιουργηθούν νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Αυτή τη στιγμή στην επένδυση απασχολούνται περίπου 60 άτομα, τα οποία στην πλειοψηφία τους ήταν πρώην άνεργοι.

Read more: http://www.giapraki.com/48955-neo-idroilektriko-fragma-sta-grevena#ixzz2gAwI0sun

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s