Γερμανική εφημερίδα κατηγορεί τον Βενιζέλο ότι πρότεινε στον Άσμουσεν να πειράξουν τα στοιχεία για το έλλειμμα | ΠαραΠολιτική

 

Γερμανική εφημερίδα κατηγορεί τον Βενιζέλο ότι πρότεινε στον Άσμουσεν να πειράξουν τα στοιχεία για το έλλειμμα | ΠαραΠολιτική.

Την αποκάλυψη ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, πρότεινε στο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιέργκ Άσμουσεν να αλλάξουν τα νούμερα που αφορούν τους υπολογισμούς για το δημοσιονομικό κενό της Ελλάδας για τη διετία 2015-2016, κάνει η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» που κυκλοφόρησε χτες.

Η αποκάλυψη γίνεται στο ένθετο περιοδικό της εφημερίδας, που περιλαμβάνει εξασέλιδο αφιέρωμα στον αξιωματούχο της ΕΚΤ. Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στο ταξίδι του στην Ελλάδα στις 22 Αυγούστου και στη συνάντησή του με τον Ευ.Βενιζέλο. Εκεί, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρεται πως του…


…πρότεινε “αν θα μπορούσαν να αλλάξουν τα νούμερα, ώστε το κενό να περιοριστεί ή ακόμη και να εξαφανιστεί.” Η ακριβής φράση στο δημοσίευμα είναι “Reorganize the figures”, που συνάγεται ότι ήταν τα ακριβή λόγια του Ευ.Βενιζέλου.

Η επίμαχη παράγραφος του δημοσιεύματος της  “Die Zeit” αναφέρει:

“Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα, ο κύριος Άσμουσεν συναντά επίσης τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης [τον Ευάγγελο Βενιζέλο]. Συζητούν το διαφαινόμενο κενό στον ελληνικό προϋπολογισμό. Μετά τη συνάντηση ο Άσμουσεν σχεδόν φεύγει τρέχοντας από το γραφείο. Έχει μείνει άναυδος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ζήτησε αν θα μπορούσαν να αλλάξουν τα νούμερα, ώστε το κενό να περιοριστεί ή ακόμη και να εξαφανιστεί. Reorganize the figures [σ.σ. η φράση είναι στα αγγλικά στο περιοδικό]. Για τον Άσμουνσεν, αυτά τα λόγια είναι χαρακτηριστικά της “παλιάς Ελλάδας”. Και για ξεπερασμένα, αναποτελεσματικά συστήματα για τα οποία για τον ίδιο είναι ακατανόητα.”

Πηγή κι αναλυτικό ρεπορτάζΕλευθεροτυπίαΟ Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας δήλωσε τα εξής :

«Το δημοσίευμα της εφημερίδας Die Zeit που αναφέρεται – στο πλαίσιο πολυσέλιδου αφιερώματος στο πρόσωπο του κ. J. Asmussen – στο δήθεν περιεχόμενο της συνομιλίας μας, κατά την πρόσφατη (22.8.2013) συνάντησή μας, στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, είναι απολύτως ανακριβές.

Αναμένω την επίσημη διάψευση του δημοσιεύματος από πλευράς του ιδίου του κ. Asmussen και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω». 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s